Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kristovskis: Afganistāna ir nozīmīga Latvijas drošībai

Latvija ir ieinteresēta ne vien turpināt savu pašreizējo militāro iesaisti Afganistānā, bet arī vairāk iesaistīties civilajās programmās, sestdien Rīgas konferencē sacīja ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība).

Uzstājoties ar uzrunu diskusijās par Centrālāzijas reģionu un Afganistānu, ministrs uzsvēra reģiona nozīmi ne vien starptautiskajā politikā, bet arī Latvijas drošībai. 

"Mūsu sabiedrībai nereti nav skaidrs, kāpēc Latvijai ir jāiesaistās šajā valstī, taču jāatceras, ka, piemērasm, liela daļa narkotiku, kas tiek transportētas tranzītā caur Latvijas teritoriju, nāk tieši no šī reģiona. Tāpēc Latvijai ir tiešas intereses reģiona drošībā," uzsvēra ministrs.
"Latvija ir ieinteresēta ne vien turpināt savu pašreizējo militāro iesaisti Afganistānā, bet arī vairāk iesaistīties civilajās programmās," uzsvēra ministrs. Latvija jau ir darbojusies vairākos civilajos projektos un plāno turpināt aktivitātes šajā virzienā.
Vienlaikus visu interesēs ir Afganistānas reintegrācija un sabiedrības izlīgums, norādīja Ģ.V.Kristovskis, kā arī efektīva NATO iziešanas stratēģija. "Ja tā nebūs pietiekami veiksmīga, tad NATO un ES zaudēs daļu no savas ietekmes," atzina ārlietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas