Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kristovskis: ES uz attiecībām ar Baltkrieviju un Ukrainu jāraugās stratēģiski

Eiropas Savienībai (ES) uz attiecībām ar Baltkrieviju un Ukrainu jāraugās stratēģiski un vienlaikus jāstrādā pie plašākas vīzijas attiecību veidošanā ar Baltkrieviju, pirmdien Luksemburgā Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) ES Ārlietu padomes sanāksmē uzrunāja ministrus. 

Ārlietu ministri apsprieda Austrumu Partnerības samita rezultātus un bija vienisprātis, ka ES sadarbība ar tās Austrumu Partnerības valstīm ir jāturpina un jāizstrādā ceļa karte attiecību padziļināšanai, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ministri vienojās, ka ES jāturpina atbalstīt pilsonisko sabiedrību. Tika nolemts pagarināt jau esošos ierobežojos pasākumus pret Baltkrievijas režīmu, kā arī iekļaut papildus personas sarakstā, kas paredz ieceļošanas aizliegumu ES. Latvijas ārlietu ministrs diskusijas ietvaros atbalstīja prasību atbrīvot un pilnīgi reabilitēt visus politieslodzītos.

Apspriežot ES – Ukrainas attiecības, ministriem bija kopīga izpratne, ka Ukraina ir svarīgs ES partneris un ka jāturpina sarunas par Asociācijas līgumu, ar mērķi pabeigt tās līdz šī gada beigām. ES interesēs ir demokrātiska Ukraina, un kura balstās uz likuma varas un cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošanu. Tika uzsvērts, ka minētais ir viens no ES un Ukrainas attiecību tālākas padziļināšanas stūrakmeņiem.

Tāpat Ārlietu padomē ministri diskutēja par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesā pēc šī gada 23.septembra Tuvo Austrumu Kvarteta - ANO, ES, ASV un Krievija - pieņemtā paziņojuma, aicinot Izraēlu un palestīniešus atjaunot miera sarunas mēneša laikā, lai panāktu vienošanos ne vēlāk par 2012.gada beigām. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka jāvirzās uz risinājumu, kas paredz divu valstu mierīgu līdzāspastāvēšanu un tas panākams vienīgi tiešās sarunās.

Ārlietu padomē notika arī diskusija par aktuālo situāciju ES Dienvidu kaimiņu reģionā, īpašu uzmanību pievēršot situācijas attīstībai Ēģiptē, Lībijā, Sīrijā un Jemenā.

Gatavoties ES-Ķīnas samitam, kas notiks šī gada 25.oktobrī Tjaņdziņā, ministri apsprieda ES un Ķīnas attiecības, kur pašreiz viens no prioritāriem jautājumiem ir ekonomiskā sadarbība, it īpaši lielākas pieejamības Ķīnas tirgum sekmēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas