Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kristovskis joprojām nerunīgs par tiesas spriedumu, kas viņam liek atvainoties žurnālistam Lapsam

Bijušais ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) joprojām nevēlas atklāt, kā rīkosies saistībā ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pagājušās nedēļas spriedumu, kas viņam uzdod atvainoties žurnālistam Lato Lapsam par nepatiesu ziņu izplatīšanu apvienības Vienotība mājaslapā.

Politiķim jāatvainojas par mājaslapā publicēto ziņu atsaukšanas pieprasījumu saistībā ar publiskoto ASV ārsta Aivara Sluča un Kristovska saraksti.

Kristovskis aģentūrai LETA šodien, tāpat kā pagājušajā nedēļā, nevēlējās atklāt, vai spriedumu pārsūdzēs, kā arī nevēlējās atbildēt, vai plāno šo spriedumu pildīt. Politiķis sarunā vien painteresējās, kādēļ šis jautājums esot žurnālistu intereses lokā, un aicināja "būt pacietīgiem".

Kā ziņots, Lapsa vērsās tiesā pēc tam, kad 2010.gada novembra sākumā bija nosūtījis partijai Pilsoniskā savienība (PS) un Kristovskim pirmstiesas pretenzijas, kurās norādīja, ka 5.novembrī partija PS izplatījusi publisku paziņojumu "Ģ.V.Kristovskis nosūtījis portālam Pietiek.com prasību atsaukt nepatieso publikāciju", kurā Kristovskis esot paudis melīgas un nepatiesas ziņas, ka Lapsa esot publicējis rakstu, kas "neatbilst patiesībai", "sagroza" Kristovska teikto un "nepatiesi norāda" uz konkrētiem faktiem, un ka Lapsa ir publicējis "melīgu rakstu".

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons, tiesa atzina, ka Kristovskis mājaslapā www.vienotiba.lv rakstā Kristovskis nosūtījis prasību atsaukt nepatieso publikāciju ir izplatījis virkni ziņu, kas nav patiesas.

Tiesa uzlika par pienākumu Kristovskim mājaslapā www.vienotiba.lv publicēt ziņu atsaukumu, ar kuru Kristovskis atvainojas Lapsam par nepatiesu ziņu paušanu iepriekšminētajā rakstā.

Kristovskis Lapsam var atvainoties 30 dienu laikā no dienas, kad spriedums stājies likumīgā spēkā.

"Ja Ģirts Valdis Kristovskis noteiktā termiņā neizpildīs spriedumu, Lato Lapsa ir tiesīgs izpildīt šīs darbības uz Ģirta Valda Kristovska rēķina, pēc tam no viņa piedzenot nepieciešamos izdevumus," spriedumā šodien atzina tiesa.

Tāpat Kristovskim būs jāsamaksā Lapsam ap 27 latu tiesas izdevumi.

Savukārt Lapsas prasības daļā PS par nepatiesu ziņu atsaukšanu, kas aizskar godu un cieņu, pirmdien tiesa nolēma tiesvedību izbeigt.

7.februārī pasludināto tiesas spriedumu 20 dienu laikā no 17.februāra, kad būs pieejams motivēts šodien pasludinātā sprieduma teksts, būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā apelācijas kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas