Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Krīzes vadības padomē varētu diskutēt par iespējamu robežu slēgšanu

Krīzes vadības padomē šodien atbildīgās amatpersonas varētu diskutēt arī par iespēju slēgt valsts robežu, lai ierobežotu jauno koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 , liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Signe Bole aģentūrai LETA apstiprināja, ka no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja IeM patlaban nav saņemts oficiāls pieprasījums uz padomes sēdi sagatavot informāciju par to, vai iespējams slēgt robežu, un kādus praktiskus pasākumus varētu veikt.

Krīzes vadības padomes sēde šodien paredzēta plkst.14. Padomes vadītājs ir Ministru prezidents, bet padomes locekļi ir aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, ekonomikas ministrs, finanšu ministrs, iekšlietu ministrs, tieslietu ministrs, veselības ministrs, satiksmes ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Krīzes vadības padomei ir tiesības uzaicināt uz padomes sēdēm valsts, pašvaldību un citu institūciju amatpersonas vai ekspertus.

Latvijai sauszemes robeža ir ar Igauniju, Lietuvu, Krieviju un Baltkrieviju.

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Kā informē SPKC, pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz Covid-19, bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Top komentāri

krīze
k
Ļaunāki par Coronvīrusu Latvijai ir tie, kas tai bildē sēž pie galda
ta nu gan
t
Ziniet, kur ir problēma? Tur galda galā sēž problēma. Viņu ielika par valdības vadītāju, jo acīmredzot lokans zutis, kas māk visiem politiskiem spēkiem izdabāt. Tikai viena nelaime- lokans zutis nav tas pats, kas valstsvīrs ar mugurkaulu, kas prot izvērtēt situāciju un pieņemt lēmumus. Itālijā 21. februārī bija 21 inficētais, bet kas ir tagad- 12 tūkstoši reģistrētie vien, slimnīcas pārpildītas, ārstu trūkst, ārstiem jāpieņem lēmums, ko ārstēt, kam ļaut mirt. Latvija šobrīd ir situācijā, kas bija Itālijā pirms 3 nedēļām. Uzprasi itāļiem, ko viņi šodien saka, kas bija jādara pirms 3 nedēļām.
KateG
K
Ja vajag, tad vajag, un par to arī paldies! Nav ko baidīties, ja daži ekstrēmisti iebilst. Citādi iznāk, ka mēs vecāko vai slimāko populācijas daļu... ieliekam ragaviņās un - davai, uz mežu (mēģināju citēt pasaku).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas