Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kučinskis: Vagner algotņi patlaban Latvijas robežas tuvumā nav mēģinājuši izraisīt provokācijas

Baltkrievijā izvietotie Krievijas grupējuma Vagner algotņi patlaban Latvijas robežas tuvumā nav sarīkojuši vai mēģinājuši izraisīt provokācijas, otrdien Latvijas valdības sēdē atzina iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Attiecībā uz "Vagner" atrašanos Baltkrievijā patlaban nav indikāciju, ka grupējuma kaujinieki būtu veikuši provokācijas vai mēģinājuši to darīt, "bet to izslēgt nevienā brīdī nevaram".

Kučinskis norādīja, ka par aizvadītajā svētdienā notikušo gadījumu, kad žogu pārvarēt nelegālajiem imigrantiem palīdzējuši Baltkrievijas varas iestāžu pārstāvji, pārkniebjot stieples patstāvīgā žoga konstrukcijā, oficiāli informēta Baltkrievijas puse.

"Vagner" nākotne vairākas nedēļas bija neskaidra pēc grupējuma dibinātāja Jevgeņija Prigožina sarīkotā dumpja. Dumpis tika izbeigts, kad Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu Latvijas valdība otrdien nolēma izsludināt pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā.

Pastiprinātais robežapsardzības sistēmas darbības režīms nomainīs valdības iepriekš noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas- Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēts 5461 cilvēks, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 279 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas