Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Kučinskis: Ar Turciju panāktā vienošanās nemaina Latvijā uzņemamo bēgļu skaitu

Latvijai saistībā ar šodien Eiropadomē panākto Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanos uzņemamo bēgļu skaits nemainās.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien panākto vienošanos vērtē pozitīvi, jo tas ļaus nelegālos imigrantus no Grieķijas nosūtīt uz Turciju, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Savukārt Latvijai saistībā ar šo vienošanos situācija nemainās - tie bēgļi no Sīrijas, kas tiks atzīti par kara bēgļiem, tiks uzņemti saskaņā ar jau iepriekš noteiktajām kvotām.

Premjers pauž cerību, ka mehānisms ar bēgļu izmitināšanu Turcijā tiešām īstenosies.

Tāpat ir panākta vienošanās, ka Turcija izlietos jau līdz šim atvēlētos trīs miljardus eiro, bet par nākamajiem trim miljardiem tiks lemts līdz 2018.gadam.

Jau ziņots, ka ES un Turcija piektdien noslēgušas pretrunīgi vērtēto vienošanos par nelegālās imigrācijas plūsmas apturēšanu pār Egejas jūru, paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Saskaņā ar vienošanās tekstu, kas nonācis aģentūras AFP rīcībā, "visi nelegālie imigranti, kas, sākot ar 20.martu, šķērso [Egejas jūru] no Turcijas uz Grieķijas salām, tiks nogādāti atpakaļ Turcijā". Tas attieksies gan uz bēgļiem, kas glābjas no karadarbības, gan uz ekonomiskajiem migrantiem, un atpakaļ tiks nosūtīti visi imigranti neatkarīgi no sākotnējās izcelsmes valsts.

Sākot ar 20.martu, turku imigrācijas ienesta amatpersonas tiks izvietotas Grieķijai piederošajās salās, bet grieķu - Turcijas teritorijā.

Vienošanās nosaka, ka tie ir "pagaidu un ārkārtas pasākumi, kas nepieciešami cilvēku ciešanu izbeigšanai un sabiedriskās kārtības atjaunošanai".

Vienošanās arī paredz, ka to Sīrijas bēgļu skaitam, kas no Turcijas tiks pārvietoti no ES apmaiņā pret katru no Grieķijas atpakaļ nosūtīto sīrieti, būs noteikta maksimālā kvota - 72 000.

No šīs kvotas 18 000 segs pārpalikums no iepriekš ES apstiprinātās ārpus ES esošo patvēruma meklētāju pārvietošanas shēmas, bet 54 000 no spēkā esošās to imigrantu izmitināšanas shēmas, kas nelegāli ieceļojuši Grieķijā un Itālijā un kuru izmitināšana citās dalībvalstīs norit ļoti lēni.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

    Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas