Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kučinskis un Dombrovskis: Lielbritānijas un ES attiecībās valda neziņa

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir vienisprātis, ka patlaban Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas attiecībās valda neziņa.

Kučinskis un Dombrovskis šodien tikšanās laikā apsprieduši situāciju, kāda izveidojusies pēc 23.jūnijā notikušā referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no ES, aģentūru LETA informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars. Abas amatpersonas bijušas vienisprātis, ka patlaban ir izveidojusies neziņa saistībā ar Lielbritānijas un ES turpmākajām attiecībām.

Premjers uzsvēris, ka Latvijas iedzīvotāji ir pozitīvi noskaņoti par valsts atrašanos ES sastāvā un politiskā līmenī nav diskusiju par iespējamo izstāšanos no savienības.

Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta arī ES fondu jautājumam, kur Kučinskis informējis, ka patlaban tiekot darīts viss, lai veiksmīgi apgūtu esošā perioda finansējumu. Viņš arī paudis cerību, ka nākotnē pieejamais finansējums nesamazināsies.

Eiropas Komisijas viceprezidenta komanda informēta par Latvijā sākto izglītības reformu un ka valdībā šonedēļ ir panākta vienošanās par jaunas pedagogu atalgojuma sistēmas ieviešanu. Reformas īstenošanai, kuras laikā plānots algu palielinājums, skolu tīkla optimizācija un izglītības kvalitātes līmeņa celšana, finansējums paredzēts turpmākajiem trīs gadiem, informējis Kučinskis.

Savukārt attiecībā uz nodokļu politiku premjers uzsvēris, ka, veidojot nākamā gada valsts budžetu, nodokļu sloga palielināšana valstī nav paredzēta.

Jau ziņots, ka Dombrovska vizīte Latvijā notiek, lai viceprezidenta darbu atbalstošajiem Eiropas Komisijas darbiniekiem sniegtu vairāk informācijas par Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas