Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kučinskis varētu būt viens no Apvienotā saraksta kandidātiem EP vēlēšanās

Ekspremjers un iepriekšējais iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) varētu būt viens no Apvienotā saraksta (AS) kandidātiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, apstiprināja politiķis.

Vaicāts par neoficiāli izskanējušo informāciju, ka viņš varētu kandidēt no AS saraksta, Saeimas deputāts Kučinskis norādīja ir piekritis startēt vēlēšanās, reizē piebilstot, ka gala lēmums par kandidātu sarakstu vēl būs jāpieņem "Apvienotā saraksta" valdei.

Ekspremjers norādīja, ka AS ir pārliecināta, ka šajās EP vēlēšanās, kas "nestabilās ārpolitiskās situācijas dēļ ir svarīgākas nekā jebkad, visi spēki ir jāliek kopā". To viņš sacīja kontekstā ar Krievijas karu pret Ukrainu, uzsverot, ka Ukrainu vēl daudz vajadzēs aizstāvēt.

Kučinskis arī norādīja, ka līdz šim Latvijas austrumu robežu vairāk esam nostiprinājuši pašu spēkiem. Būtu jāveicina izpratne, ka tā ir ES ārējā robeža, kurai būtu nepieciešams ES lielāks atbalsts, atzīmēja deputāts.

Bijušais iekšlietu ministrs norāda, ka tāpat ir jāstrādā pie nelegālās migrācijas mazināšanas. Eiropā jau "atveras acis", ka nelegālās migrācijas gadījumā nav runa par bēgļiem no karalauka un ka ir jāstrādā pie drošības risku mazināšanas, pauda politiķis.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, AS kā pirmo kandidātu plānots pieteikt "Tviterkonvoja" vadītāju Reini Pozņaku, bet otrais numurs tiks atvēlēts Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājam Raimondam Bergmanim (AS).

AS valde janvāra beigās plāno pieņemt lēmumu par kandidātiem uz EP vēlēšanām.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas