Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kuģa apkalpe okeānā izglābusi pārdrošu ceļotāju

Kuģošanas kompānijas Latvijas kuģniecība kādreizējā meitasuzņēmuma SIA LSC flotes kuģa Asphalt Splendor apkalpe izglābusi cilvēku, kurš paštaisītā laivā bija devies ceļojumā pāri okeānam no Ņujorkas uz Skotiju, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

LSC pārstāvji informēja, ka skotu laivinieks Dankans Hačinsons-Marejs ar paša gatavotu laivu sociāla projekta ietvaros bija devies ceļojumā pāri okeānam, taču nonāca nelaimē.

Pēc kompānijā minētā, šogad 22. septembrī Asphalt Splendour saņēma informāciju no krasta apsardzes par cilvēku, kura pagatavotā laiva, iespējams, palikusi bez sakariem. Hačinsona-Mareja ģimene informējusi krasta apsardzi, ka kļūmes rezultātā laivas akumulatori ir beiguši darboties.

"Glābšanas operācijas laikā nācās saskarties ar vairākām grūtībām - bija tumšs un bija grūti nodibināt vizuālo kontaktu ar laivu, lielā vēja dēļ plīsa drošības savienojuma virves, taču galu galā glābšanas operācija bija veiksmīga," pavēstīja kompānija.

LSC reģistrēta 1999.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,4 miljoni eiro. Kompānijas īpašnieks kopš 2018.gada 27.jūlija ir Nīderlandes uzņēmums Vitol Netherlands B.V.. 2017.gadā LSC apgrozījums bija 3,711 miljoni eiro, kas ir par 6,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,6 reizes un bija 158 759 eiro, liecina Firmas.lv dati.

LSC apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā pilnu kuģu tehnisko menedžmentu. Uzņēmums specializējas naftas un naftas produktu tankkuģu, kā arī ķīmijas tankkuģu pārvaldīšanā. Šobrīd uzņēmuma tehniskajā pārraudzībā ir 33 tankkuģi.

Precizēta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas