Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Kuldīgā entuziasts iecerējis atklāt Ļeņina pieminekļu parku

Kuldīgas novada Īvandes pagasta "Pilskalnu" saimnieks Meinarts Mētelis šovasar iecerējis atklāt Ļeņina pieminekļu parku, bet Kuldīgā - arī dažādu padomju laika lietu izstādi.

Mētelis aģentūrai BNS pastāstīja, ka viņa kolekcijā ir jau četri Ļeņina pieminekļi - viens nāk no Bauskas, viens no Dobeles, viens no Kuldīgas un nupat viņa rīcībā tai piederošo padomju laika simbola pieminekli nodevusi arī Saldus novada pašvaldība.

Pieminekļu kolekciju Mētelis paredzējis izstādīt aplūkošanai savā saimniecībā, savukārt Kuldīgā viņš plānojis izveidot izstādi, kurā būtu apkopotas dažādas lietas, kas saistītas ar padomju laiku. Ekspozīciju entuziasts nolēmis iekārtot Baznīcas ielā 14, īpaši šim nolūkam iegādājoties arī telpas. To plānots izveidot un atklāt Kuldīgas pilsētas svētkos, kas notiks jūlija vidū.

Mētelis atzīst, ka doma gan par ekspozīciju, gan Ļeņina pieminekļu parka izveidi radusies jau sen un patiesībā to vajadzējis realizēt ātrāk - tagad to darīt ir dārgi un arī grūti sadabūt viņu interesējošos priekšmetus. Tomēr izstādē Kuldīgā varēs aplūkot gan padomju laika formas un karogus, gan gleznas, lielos un mazos Ļeņina un Staļina krūšutēlus, kā arī citus priekšmetus. Tomēr, lai gan ekspozīcijas un arī parka sagatavošana neiet viegli, līdz vēlēšanām tie noteikti būs pabeigti.

Mētelis ekspozīciju un Ļeņina pieminekļu parku vēlas izveidot, lai atgādinātu un mācītu cilvēkiem, īpaši jaunatnei, vēsturi. Viņaprāt, patlaban pie varas esošie politiķi to ir aizmirsuši un tikai cenšas "grābt un grābt un likt savās kabatās pēc iespējas vairāk", par tautu un valsti nedomājot.

"Tāpēc radās šis parks, lai zinātu, ka no vēstures arī jāmācās.. Lai zinātu un mācītu jaunatni un aizsargātu savu zinātni, savu mentalitāti un arhitektūru," uzsvēra entuziasts. Tomēr, lai arī, viņaprāt, valsts iet uz elli un iznīcību, balsot esot jāiet, lai paustu savu nostāju.

Jau vēstīts, ka Kuldīgas pilsētas festivāls "Dzīres Kuldīgā" šogad noritēs no 15. līdz 18.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas