Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kultūras mantojuma digitalizācijai būs pieejami 14 miljoni eiro

Kultūras mantojuma digitalizācijas projektiem turpmākajos gados Latvijā būs pieejami 14 000 000 eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Digitalizācijai piedāvātos materiālus izvērtēs nozares eksperti, ņemot vērā šo materiālu kultūrvēsturisko nozīmību, to fizisko stāvokli un to pieprasījumu sabiedrībā. Digitalizācijai virzāmo materiālu kopumu apstiprinās Digitālās kultūras mantojuma padome.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) norāda, ka no kultūras satura digitalizācijas iegūs visa sabiedrība, tomēr īpaši iegūs visi izglītības procesā iesaistītie - skolotāji, pasniedzēji, skolēni, studenti, kā arī tā sabiedrības daļa, kas ir ieinteresēta mūžizglītībā un interešu izglītībā.

Digitalizācijas procesus vairumā gadījumu plānots īstenot ārpakalpojumā, rīkojot publiskā iepirkuma procedūru. Atsevišķos gadījumos un nelielos apjomos digitalizācija tiks īstenota arī ar pašu partnerinstitūciju resursiem, ņemot vērā drošības apsvērumus, kas saistīti ar digitalizējamo materiālu vērtību vai fizisko stāvokli un ekonomisko izdevīgumu.

Par pieejamo finansējumu būs jāīsteno kultūras satura informācijas digitalizācija, jāizveido centralizētu publiskās pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju platformas, jānodrošina, ka digitalizētais saturs ir publiski pieejams. Tāpat būs jāparedz publicitātes pasākumi par projekta īstenošanu.

Finansējums būs pieejams Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, un projekti būs jāīsteno četru gadu laikā, bet ne vēlāk kā līdz 2022.gada 31.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas