Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Daci Vilsoni

Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra pienākumus turpmāk pildīs līdzšinējā valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone.

Tāpat valdība atbalstīja viņas amatu savienošanu, jo Vilsone pašlaik pilda pagaidu valdes locekļa amata pienākumus Latvijas Nacionālajā teātrī.

Vilsone pārskatāmā nākotnē cer Rīgā redzēt akustisko koncertzāli, viņa otrdien pauda ministriem, uzņemoties jaunos amata pienākumus.

Ierēdne uzsvēra, ka KM vienmēr būs darba pilnas rokas, un pienākumi tiks veikti godprātīgi.

"Ministrijā ir stipra un jaudīga komanda, kas iesaistīsies visos valsts simtgades pasākumos. Tāpat ar KM komandu rūpēsimies, lai Rīgā parskatāmā nāotnē būtu koncertzāle un kultūras darbiniekiem būtu finansējums lielu izaicinājumu īstenošanai," teica KM valsts sekretāre.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pauda gandarījumu, ka jaunā KM valsts sekretāre tika izraudzīta ministrijas ekspertu vidū, nevis ar amata konkursa starpniecību. "Šim piemēram ir jākalpo kā paraugam citām ministrijām, lai mudinātu savus darbiniekus ieņemt atbildīgākus amatus," teica Kučinskis.

Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzslavēja Vilsoni par viņas apņemšanos uzņemties šī atbildīgā amata piemājumus, vienlaikus norādot, ka tuvākajā nākotnē bez kultūras pasākumiem KM būs arī jārūpejas par vairāku kultūras infrastruktūras projektu attīstību.

Vilsone KM valsts sekretāra vietnieces amata pienākumus pilda kopš 2015. gada februāra. No 1994. līdz 1999. gadam bijusi redaktore un projektu vadītāja Latvijas Televīzijas mūzikas raidījumu redakcijā, taču pēc tam līdz 2012. gada februārim strādājusi par KM Kultūrpolitikas ieviešanas departamenta direktori, Nozaru politikas daļas vadītāju un vecāko referenti mūzikas jautājumos. Savukārt no 2012. gada februāra līdz 2015.gada jūnijam Vilsone bijusi programmas realizēšanas vienības vadītāja nodibinājumā Rīga 2014.

Starp darbu KM un televīzijā, Vilsone bijusi reklāmas projektu vadītāja Latvijas Nacionālajā operā, starptautiskā foruma Forte Riga akadēmiskās mūzikas sadaļas vadītāja, Valsts kultūrkapitāla fonda padomes pārstāve, Lielās Mūzikas balvas žūrijas pārstāve, 2006. gada NATO samita kultūras programmas koordinētāja VAS Rīgas cirks valdes locekle, kā arī no 2004. līdz 2009. gadam piedalījusies Rīgas Akustiskās koncertzāles projekta koordinēšanā.

Vilsone 1989. gadā ieguva vidējās profesionālās izglītības grādu Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolā, tad sāka bakalaura studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iegūstot augstāko izglītību 1993.gadā. Pēc tam 2001.gadā Vilsone ieguva Humanitāro zinātņu maģistra grādu Latvijas Kultūras akadēmijā ar specializāciju Kultūras vadība un menedžments.

Vilsone ieguvusi papildu izglītību Londonas sabiedrisko attiecību skolā, Francijas kultūras institūtā, Valsts administrācijas skolā, kā arī starptautiskās pieredzes apmaiņas programmā profesionāļiem Visiting Creativity.

Iepriekšējais KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš savu pēdējo dienu amatā aizvadīja pagājušā gada 29.decembrī. Voldiņš aģentūrai LETA sacīja, ka viņam nav konkrētu turpmāko profesionālo plānu, tai vietā viņš vēlas atvēlēt sev brīvo laiku.

Tāpat ziņots, ka līdz ar iepriekšējā Nacionālā teātra valdes locekļa Ojāra Rubeņa otrā termiņa pilnvaru beigām 15. decembrī, teātra pagaidu valdes locekļa amata pienākumus pilda Vilsone, savukārt Rubenis pilda teātra izpilddirektora amata pienākumus.

( papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas