Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kuriozs VSAA: Māte pēc 14 gadiem atceras par ģimenes valsts pabalstu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) vērsusies māte, kura pēc bērna audzināšanas 14 gadus attapusies, ka pastāv ģimenes valsts pabalsts.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VSAA pārstāve Iveta Daine, aģentūra neveic uzskaiti par cilvēkiem, kuri laikus nepieprasa pabalstus, un arī nepēta, kādēļ viņi tā rīkojas, tomēr šādi gadījumi ir. Iemesli esot ļoti individuāli. Iepriekšminēto gadījumu viņa raksturo kā vienu no "kuriozākajiem" aģentūrā.

VSAA klientu apkalpošanas nodaļu pārstāvji stāsta, ka savulaik visbiežāk pabalsta pieprasīšanu nokavējušas māmiņas - viņas laikus nav iesniegušas pieprasījumu ģimenes valsts pabalstam. Tomēr jau kādu laiku šādu gadījumu nav bijis, jo VSAA lūdz iesniegumu pabalstam uzrakstīt, tiklīdz bērns ir piedzimis.

Patlaban likums nosaka, ka valsts sociālais pabalsts ir pieprasāms gada laikā no tiesību rašanās dienas, bet, ja šis termiņš ir pārsniegts, piemēram, persona nogaidījusi divus gadus, pirms pieprasījusi pabalstu, tad to izmaksā tikai par iepriekšējiem 12 mēnešiem, skaitot no pabalsta pieprasīšanas dienas.

Jau vēstīts, ka valdība ir atbalstījusi grozījumus Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz noteikt, ka no 2016.gada 1.janvāra abi iepriekšminētie 12 mēnešu termiņi tiks samazināti līdz sešiem mēnešiem. Izmaiņas vēl jāpieņem Saeimā.

Pabalstu piešķir par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 15 gadu vecumam, liecina VSAA interneta vietnē pieejamā informācija.

Ja bērns pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas turpina mācīties vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un nesaņem stipendiju, tad pabalstu turpina maksāt līdz 19 gadu vecumam (ja jaunietis/-te nav stājies laulībā).

No 2009.gada 1.jūlija līdz 2014.gada 31.decembrim pabalsts tiek piešķirts un izmaksāts 11,38 euro apmērā mēnesī par katru bērnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas