Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķuzis atstās Valsts policijas priekšnieka amatu

Šā gada februārī ģenerālis Ints Ķuzis atstās Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Ķuzis šodien iesniegšot atlūgumu iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV), lūdzot atbrīvot viņu no amata ar 10.februāri.

Lēmumu par dienesta atstāšanu Ķuzis pieņēmis pērnā gada nogalē, norādīts VP paziņojumā. "Valsts policijas priekšnieka amatā esmu bijis policijai ļoti grūtā laikā, kas pilns izaicinājumu, un ar pilnu atbildību varu teikt – gan es, gan policija ar saviem sarežģītajiem uzdevumiem esam tikuši galā un tas ir bijis manas komandas un katra policista godprātīgi paveikts darbs," sacīja Ķuzis.

Ķuzis uzsvēra, ka pēdējos gados paveikts milzīgs darbs pie policijas nākotnes veidošanas un viņam ir radusies pārliecība, ka jaunā policija ir jāveido jaunajam policijas priekšniekam. "Un arī manā dzīvē ir pienācis laiks aizvērt šo, man ļoti nozīmīgo lapaspusi, lai varētu atvērt jaunu," piebilda Ķuzis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

2016.gada vasarā valdība pagarināja Ķuža amata termiņu uz diviem gadiem. Nedaudz vēlāk Ģenerālprokuratūra rosināja Ministru kabinetam novērst trūkumus attiecībā uz šo rīkojumu. Ģenerālprokuratūra secināja, ka likums neparedz izņēmumus, kas dotu iespēju VP priekšnieka amata termiņu pagarināt uz īsāku laiku nekā pieci gadi.

Vēlāk IeM sagatavoja valdības rīkojuma grozījumus un Ķuzim pilnvaru termiņš tika pagarināts uz pieciem gadiem, tātad oficiāli viņam pilnvaras beigtos 2021.gada augustā.

Iekšlietu ministrs Ģirģens pērn pauda neapmierinātību ar VP darbu un tā neuzlabošanās gadījumā draudēja nomainīt dienesta vadību, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Papildināta visa ziņa.

Top komentāri

asd
a
Nu nezin TV ekrānos jau biežs viesis. Bet jūtamu nozieguma atklàšanas vilkmi es viņa vadīšanas laikā kaut kā neizjutu. Varbūt, ka arī daudz paveicis, kā pats uzskata, bet no malas to pamanīt nav bijis iespèjas. Domàta laikam ir masu pasākumu uzraudzība un ārvalstu viesu apsardzība. Tur incidentu tiešām nav bijis. Kas ir tas ir. Jeb, pareizāk - kas nav, tas nav.
Margots Opincāns
M
Viņš jau labu laiku ir pelnījis pelnītu atūtu, jo izskatās ļoti noguris.
bet
b
Tagad Ķuzim vajag vietu kādā sporta federācijā vai savienībā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas