Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Labklājības ministrija plāno SIVA reorganizāciju

Labklājības ministrija (LM) plāno reorganizēt Sociālās integrācijas valsts aģentūru (SIVA) un pilnveidot tehnisko palīglīdzekļu pakalpojuma modeli, tādējādi uzlabojot cilvēku ar invaliditāti situāciju valstī, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā teica labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Viņš norādīja, ka LM uzdevums ir mainīt attieksmi un izpratni sabiedrībā un valsts institūcijās par cilvēkiem ar invaliditāti, tāpēc būtiski arī nodrošināt šo cilvēku nodarbinātības programmas.

LM Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Maksims Ivanovs norādīja uz vairākiem trūkumiem esošajā tehnisko palīglīdzekļu pakalpojuma sniegšanas modelī, piemēram, to, ka pakalpojums nav saistīts ar ārstēšanas procesu, kas savukārt nenodrošina maksimāli ātru personas integrēšanu darba tirgū. Viņš arī uzsvēra, ka šis pakalpojums patlaban nav vērsts uz personas savlaicīgu un operatīvu integrēšanu darba tirgū un izglītības sistēmā.

Ivanovs arī norādīja, ka tehnisko palīglīdzekļu administrēšanas reformas ietvaros iecerēts gan stiprināt administratīvo kapacitāti, gan nodrošināt aktīvāku tehnisko palīglīdzekļu saņēmēju iesaisti darba tirgū un iekļaujošā izglītībā. Iecerēts, ka reformas rīcības plāns tiks izstrādāts līdz 2018.gadam.

Savukārt SIVA direktore Ilona Jurševska teica, ka aģentūras reorganizācijas mērķis ir panākt sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos, kā arī to pieejamību. Patlaban SIVA pakalpojumus gaidot aptuveni 12 000 cilvēku, taču divu gadu laikā tos varēšot saņemt tikai apmēram 6000.

Jurševska norādīja, ka SIVA pakalpojumi ļoti daudziem nepieciešami, lai atgrieztos darba tirgū, taču lielo rindu dēļ līdz palīdzības iegūšanai jāgaida ilgi.

Patlaban SIVA valsts pakalpojumi aizņēmuši lielāko daļu gultu, tāpēc maksas pakalpojumi gandrīz netiekot sniegti. Reorganizācijas ceļā iecerēts šo jautājumu risināt, nododot pacientus arī privātajām iestādēm. Atbrīvojot zināmu skaitu gultu, lai varētu nodrošināt maksas pakalpojumus, aģentūrai varētu pieplūst finansējums, ko savukārt varētu ieguldīt tās attīstībā un kvalitātes uzlabošanā, norādīja speciālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas