Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lai neizplatītu ĀCM, pie Aglonas bazilikas būs dezinfekcijas paklāji

Aglonas svētku dalībnieki pie izejām no Aglonas bazilikas teritorijas 14. un 15. augustā varēs dezinficēt savus apavus uz septiņiem speciāliem paklājiem, tādējādi samazinot Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatīšanās risku, portālu Diena.lv informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PDV) pārstāve Anna Joffe.

PVD norāda, ka visiem, kuri dezinficēs savus apavus, jābūt piesardzīgiem un nevajadzētu šķērsot dezinfekcijas paklāju ar vaļējiem apaviem vai basām kājām.Par dezinfekcijas vietām norādes būs Aglonas bazilikas informatīvajā centrā, kā arī tās varēs atpazīt pēc norādēm Apavu dezinfekcija un stendiem ar skaidrojošo informāciju.PVD atkārtoti aicina visus svētku dalībniekus un apmeklētājus vairāku dienu garumā, iebraucot svētku norises vietā un dodoties mājup, ievērot sekojošo:- Dodoties uz svētkiem, atpūtai izmantot tikai ceļā paredzētās pieturvietas;- ievērot visas organizatoru noteiktās prasības un atbildīgo dienestu ieteikumus;- Neatstāt pārtikas produktu, tostarp līdzpaņemto sviestmaižu un citu ēdienu atkritumus ceļmalās vai atpūtas vietās;- Vietējo iedzīvotāju cienastu izlietot un nenest tālāk;- Iegādāto pārtiku, sevišķi cūkgaļu vai cūkgaļas izstrādājumus, izlietot vienā ēdienreizē;- Svētku norises laikā tirdzniecības vai sabiedriskās ēdināšanas vietās neiegādāties cūkgaļu vai cūkgaļas produktus promvešanai.Jau ziņots, ka ĀCM nav bīstams cilvēkiem, bet ir ļoti bīstams mājas un meža cūkām. Cilvēks var pārnest slimību ierosinātājus ar pārtiku, apģērbu, apaviem un sadzīves priekšmetiem.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā notiks līdz 15. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas