Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Veselības ministre Anda Čakša

Lapiņš gatavs ieņemt VM valsts sekretāra amatu, bet par iecerēm vēl nerunā

Bijušais Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš ir gatavs kļūt par Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāru, bet par iecerēm šajā postenī vēl nerunā, aicinot sagaidīt valdības lēmumu par ministrijas valsts sekretāra apstiprināšanu.

Kā aģentūru LETA sacīja Lapiņš, lēmumu piekrist ieņemt šo amatu viņš pieņēma brīdi pēc tam, kad tika uzrunāts. "Tā stadija jau ir pagātnē, tagad, protams, vajadzīgs valdības atbalsts, jo jāiziet zināms process," piebilda Lapiņš.

Uz jautājumu, kad varētu sākt darbu jaunajā amatā, Lapiņš sacīja, ka arī šis laiks pagaidām nav precīzi noteikts, taču tas varētu notikt tuvāko nedēļu laikā.

Pagaidām par plāniem un prioritātēm jaunajā amatā Lapiņš vēl nav gatavs runāt, jo šajos jautājumos vēl nav iedziļināties. Viņaprāt, par plāniem un prioritātēm amatā racionāli būs runāt, kad valdība pieņems formālu lēmumu par viņa iecelšanu jaunajā amatā.

Kā ziņots, veselības ministre Anda Čakša aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka valsts sekretāra amatam uzrunāti vairāki no valsts pārvaldē strādājošajiem šī amata kandidātiem, un Lapiņš ir viens no viņiem.

Lapiņš pašlaik pārstāv Latvijas intereses ES Īpašajā lauksaimniecības komitejā, tajā skaitā atbildot par lauku attīstības un ar šo jomu saistītiem finanšu un nodokļu jautājumiem, liecina Ārlietu ministrijas un ZM mājaslapā publicētā informācija.

Tāpat viņš pašlaik ieņem ZM Starptautisko lietu departamenta ES nodaļas padomnieka amatu.

Latvijas prezidentūras ES laikā Lapiņš bija Latvijas pārstāvniecības ES Lauksaimniecības, mežu, pārtikas, zivsaimniecības un veterinārās politikas nodaļas vadītājs. Prezidentūras laikā viņš arī bija augstāk minētās ES Īpašās lauksaimniecības komitejas prezidents.

Saskaņā ar likumu valsts sekretārs ir ministrijas administratīvais vadītājs.

Jau ziņots, ka VM valsts sekretāra amats kļuva vakants pēc tam, kad līdzšinējais šī amata ieņēmējs Kārlis Ketners ar 1.septembri tika pārcelts Finanšu ministrijas jaunizveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas