Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lapsa: Dzīvojam policejiski bandītiskā valstī

Mēs dzīvojam policejiski bandītiskā valstī. "Tas būtu daudz precīzāks apzīmējums, ko pierāda arī viss tas, kas nupat ir noticis ar Dzintaru Jaundžeikaru," intervijā laikrakstam Neatkarīgā sacījis grāmatas Cits ķēkis. Zem likumīgā jumta viens no līdzautoriem Lato Lapsa.

"Uzreiz pateikšu, ka šis cilvēks kā persona un politiķis man vienmēr ir bijis absolūti nesimpātisks. Bet, ja mēs paskatāmies uz šo pašu notikumu, mēģinot tikt vaļā no personiskajām simpātijām un antipātijām, tad aina paveras pavisam cita. Jaundžeikara arests lieliski pierāda tieši to, ko es teicu, par šo policejiski bandītisko valsti. Ar to es negribu teikt, ka viss KNAB, visa prokuratūra un visa tiesu sistēma ir viena milzīga banda, kas tagad nabaga Jaundžeikaru moka. Vieni iespundē, otrie sankcionē, trešie apcietina. Kā jau ikvienai normālai, ilgtspējīgi funkcionējošai bandai masveidīgums absolūti nav tā lieta, kas vajadzīga. Bandā ir vajadzīgi cilvēki, kas ir bandas kodols. Tur nevajag daudz cilvēku. Tur vajag dažus savus izmeklētājus un tos, kas ir viņu vietējais jumts un politiskais jumts, kas viņus vajadzības gadījumā piesedz. Ir vajadzīgi savi prokurori, kas sankcionē to, kas ir izdomāts, un ir vajadzīgi savi tiesneši, kas to visu tiesiski noformē," sacījis L.Lapsa.

Viņš uzskata, ka šādai "bandai" ir dažādi līmeņi un sava hierarhija. "Tur ir gan locekļi, gan atbalstītāji, gan lielā masa, kas ir tādā vai citādā veidā iebiedēti, paņemti pie dziesmas utt. Par konkrētiem gadījumiem mēs varam tikai izteikt hipotēzes, bet tā ir sistēma, kas ilgus gadus pamazām veidota." 

"Ja iepriekšējās apcietināšanās mēģināja atrast kādus ticamus pamatojumus, tad tagad līdz ar politiskajām pārmaiņām nekaunība un visatļautība aug augumā. Ja skatāmies uz šo Jaundžeikara pasākumu, tad šie cilvēki, ar to saprotot cienīto KNAB un tamlīdzīgo pārstāvju bandu, vairs pat necenšas piemeklēt kaut ko ticamu. Jaundžeikara kungs ir pirmais Latvijā, kurš ir aizturēts un pēc tam arī apcietināts par šādiem superpantiem. Tas ir kaut kas līdz šim Latvijas valstī nebijis un neiedomājams," teicis L.Lapsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas