Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latkovskis: Nacionālo spriedzi ievērojami mazinās daudzskaitlīgu masu partiju izveide

Komentējot trešdien pārraidē _Dienas Rīts _izskanējušo sociālantropologa Klāva Sedlenieka viedokli, ka Latvijas valsts necenšas uzrunāt krieviski runājošos vēlētājus, vēršoties galvenokārt pie latviešu auditorijas, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis (Vienotība) norāda, ka "vara runā ar visiem vēlētajiem, taču daļa teikto sadzird, kamēr citi izliekas nedzirdam vai nesaprotam".

"Varai nav problēmu saprasties ar cittautiešiem, kuri atbalsta Latvijas kā nacionālas, rietumnieciski orientētas valsts ideju. Ir problēmas komunicēt ar to sabiedrības daļu, kura ir orientēta uz Austrumiem un divkopienu valsti, kura nevēlas dzirdēt jebkādu citu viedokli, izņemot savējo, un izvirza ar Latvijas valsts pamatideju nesavienojamas prasības," atzīst parlamentārietis.

Pēc A.Latkovska vārdiem, sabiedrības sašķeltību pēc nacionālā principa Latvijā ilgus gadus sekmējušas "partiju vārdos nosauktās interešu grupas" un daudzskaitlīgu politisko partiju neesamība. "Šajā ziņā pozitīvo piemēru var atrast tepat kaimiņos – Igaunijā, kur politiskās partijas ir ievērojami daudzskaitlīgākas, bet cilvēki tām pievienojas neatkarīgi no tautības, ar mērķi aizstāvēt kādas konkrētas intereses vai idejas. Protams, radikāļi ir arī Igaunijā, taču tādas lielas, izteikti krievvalodīgas un prokrieviskas organizācijas, kāda Latvijā ir Saskaņas centrs, pie kaimiņiem nav, cittautieši, attbilstoši savām interesēm, ir sadalījušies starp visiem politiskajiem spēkiem," norāda Saeimas deputāts.

A.Latkovskis uzskata, ka arī Latvija, "lēnām, bet tomēr" virzās pretim šādam modelim. "Iepriekšējā Saeimā tā dēvēto latvisko partiju rindās bija viens, bet šajā jau trīs redzami deputāti – cittautieši. Jo masveidīgākas un atvērtākas kļūs politiskās partijas, jo vieglāk tajās būs iekļauties visu tautību Latvijai lojālajiem cilvēkiem, atbilstoši viņu interesēm, un jo vairāk mazināsies dalījums mēs un viņi – paliks pilsoņi," saka parlamentārietis.

Viņš arī piebilst, ka Saskaņas centrs, pieļaujot, ka partijas līderi atbalsta referendumu par krievu valodu kā otru valsts valodu "visticamāk, ir paātrinajis krievvalodīgā elektorāta dalīšanās pēc interesēm, nevis valodas procesu un pie viena pacenties pats sevi izstumt no sociāldemokrātisko ideju atbalstītājus apvienojošās nišas". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas