Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijā Volkswagen dīzeļdzinēju korekcijai piesakās kūtri

Autoražotāja Volkswagen organizētajiem koriģējošiem pasākumiem dīzeļdzinējiem Latvijā auto īpašnieki piesakās kūtri, aģentūrai LETA atzina Moller Baltic Import SE pārstāve Anda Budļevska.

Viņa gan skaidro, ka pašu koriģējošos pasākumus kompānija sāks martā. Lai pasākumu īstenošana noritētu veiksmīgi, problēmas skartie automobiļu modeļi ir iedalīti vairākās grupās.

Pēc dažām nedēļām tiks īstenoti koriģējošie pasākumi 2,0 TDI dzinējiem. Problēmas skarto 1,2 litru dzinēju korekcija paredzēta otrā ceturkšņa beigās, savukārt, noslēdzot procesu, 2016.gada trešā ceturkšņa laikā pasākumi tiks īstenoti automobiļiem ar 1,6 litru dzinēju.

Kā ziņots, pēc tehnisko pasākumu īstenošanas automobiļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem un mērķis ir to panākt, neietekmējot dzinēja jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

Klientu ērtībām ir izveidota īpaša tīmekļa vietne, kur visi Volkswagen un Audi klienti var paši pārliecināties, vai viņu automobili skārusi dīzeļdzinēju problēma. Vietnē http://recall.volkswagen.lv un http://recall.audi.lv ir iespējams ievadīt automobiļa identifikācijas numuru, lai iegūtu precīzu informāciju. Turklāt automobiļu īpašniekiem būs pašiem jāpiesaka tikšanās ar sevis izvēlēto Volkswagen/Audi partneri, lai viņu automobilim tiktu īstenoti tehniskie risinājumi. Koriģējošo pasākumu īstenošana notiks visa 2016.gada laikā.

Kā ziņots, Volkswagen pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkotas ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas