Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Latvija aicina Īriju likt šķēršļus fiktīvajām laulībām

Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO Ženēvā Raimonds Jansons ANO Cilvēktiesību padomē Vispārējās periodiskā pārskata darba grupas 12.sesijā sniedza rekomendācijas Īrijas nacionālajam ziņojumam par cilvēktiesību situācijas izvērtējumu valstī, iesakot paredzēt likumdošanā šķēršļus cilvēktirdzniecībai fiktīvo laulību gadījumos.
Latvija ierosināja veikt izmaiņas Īrijas Civilstāvokļa aktu likumā, lai laulību reģistrētājiem un policijas pārstāvjiem tiktu dotas pilnvaras apturēt fiktīvo laulību norisi. Tāpat Latvija pauda uzskatu par nepieciešamību veikt grozījumus Īrijas likumdošanā, paredzot kriminālatbildību fiktīvo laulību organizatoriem un nosakot, ka fiktīvo laulību upuri ir atzīstami par cilvēktirdzniecības upuriem.
Īriju šajā sesijā pārstāvēja tieslietu ministrs Alans Šaters. Viņš atzina, ka minētā problēma ir būtiska abām valstīm un norādīja uz savas valsts apņēmību risināt fiktīvo laulību problēmu, sagatavot un tuvākajā laikā pieņemt būtiskus labojumus likumdošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tā valsts ir korumpēta no augšas līdz apakšai

Ko nozīmē Putina sāktās tīrīšanas Krievijas armijā – tiešām cīņa ar zagšanu vai bailes no "ģenerāļu dumpja", kādreizējam Nacionālo bruņoto spēku komandierim, ģenerālim Jurim Maklako...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas