Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijā aizturēts par pulksteņu veikala aplaupīšanu Tallinā aizdomās turētais

Viens no vīriešiem, kas tiek turēti aizdomās par dalību pulksteņu veikala aplaupīšanā Tallinā, laupīšanas dienā vēlāk aizturēts Rīgā, liecina Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes sniegtā informācija.

Pēc 28.septembrī notikušās laupīšanas Tallinas centrā, kad vairāki vīrieši ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu piedraudēja pārdevējam un nozaga vairākus vērtīgus rokas pulksteņus un naudu, notikuma vietā tika savākti pierādījumi, kas liecina, ka noziedznieki varētu būt ieradušies no citas valsts, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldē.

Laupīšanā pārdevējs guva vieglus ievainojumus un tika nogādāts slimnīcā.

Notika informācijas apmaiņa ar Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām, kā rezultātā viens no aizdomās turētajiem tajā pašā dienā tika aizturēts Rīgā.

Policija līdz šim ir noskaidrojusi, ka laupīšanā piedalījās vēl vairāki cilvēki. "Vīrieši varētu būt apmeklējuši viesnīcas vai ēdināšanas iestādes Tallinā vai citviet, izmantojuši taksometru vai citus transportlīdzekļus. Jebkāda informācija ir svarīga," teica Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes Ziemeļu prefektūras Kriminālizmeklēšanas nodaļas vadītājs Urmets Tambre, aicinot atsaukties ikvienu, kam par notikušo ir jebkāda informācija.

Viņš norādīja, ka starptautiskā sadarbība ir bijusi ļoti efektīva. "Ātra informācijas apmaiņa starp abām valstīm un strauja reakcija ļāva aizturēt aizdomās turēto, kurš dažu stundu laikā no Tallinas bija devies uz Rīgu. Pašlaik mēs esam tādā starptautiskās sadarbības situācijā, kad informācija par potenciālu noziegumu un aizdomās turētajiem pie kolēģiem kaimiņvalstī nonāk dažu minūšu laikā," sacīja Tambre, piebilstot, ka starptautiskajai sadarbībai liela nozīme bija arī šā gada sākumā notikušās laupīšanas zeltlietu veikalā Tallinas Mustamē rajonā izmeklēšanā.

"Mēs nekavējoties sākām aktīvu informācijas apmaiņu ar kaimiņvalsts kolēģiem, un tā rezultātā pēc diviem mēnešiem aizdomās turētos aizturēja Latvijā. Viņiem tagad jau ir piespriests sods," stāstīja policijas pārstāvis.

Tallinas pulksteņu veikala aplaupīšanā nodarīto zaudējumu apmērs vēl tiek aprēķināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas