Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijā notiek Lielā talka

Šodien plkst.9 visā Latvijā cilvēki ir aicināti piedalīties Lielajā talkā, lai savāktu atkritumus un labiekārtotu savu apkārtni, aģentūru LETA informēja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

"Aicinu iedzīvotājus ne tikai sakopt Latviju, bet arī nemēslot, lai talkas dienā varētu vairāk enerģijas veltīt labiekārtošanas darbiem," sacīja Jaunzeme.

Viņa uzsvēra, ka, sakopjot Latviju, cilvēkiem ir jāievēro valstī noteiktie ierobežojumi, lai pasargātu sevi un citus no saslimšanas ar Covid-19. Tostarp talciniekiem ir jāievēro savstarpējā divu metru distance un nedrīkst pulcēties grupās lielākās par 25 cilvēkiem.

Jaunzeme aicināja talciniekus plkst.9.30 nodziedāt latviešu tautasdziesmu "Bēdu manu, lielu bēdu", lai visas nelaimes "paliktu zem akmens" un ikdienas dzīve varētu atgriezties ierastajā ritmā.

Lielās talkas sadarbības partneri ir Latvijas pašvaldības. Šogad novados ir pieteikta 451 atkritumu savākšanas talka un 223 labiekārtošanas darbi. Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis aicina novadu iedzīvotājus individuāli sakopt savu tuvāko apkārtni, lai 19.septembrī, kad notiks pasaules talka, Latvija varētu lepoties, ka tā ir tīra un sakopta.

AS "Latvijas valsts meži" pārstāve Anda Sproģe-Vāvere uzsver, ka ārkārtējās situācijas laikā izteikti vērojams, ka cilvēki, atpūšoties dabā, to piemēslo un aiz sevis nesakopj. Nereti arī dziļi mežā ir ievesti un izgāzti dažādi atkritumi. "Es aicinu ikvienu, iesaistīties talkā, taču arī ikdienā, kad esat dabā un redzat, ka izmestas pudeles, papīri vai citi atkritumi, paceliet tos un aiznesiet vai aizvediet uz konteineru," sacīja Sproģe-Vāvere.

Top komentāri

ļuļa
ļ
ļeņina idejas dzīvo un uzvar. lūgums valsts galvenajām amatpersonām staigāt apkārt ar baļķi, lai būtu pavisam autentiski.
Pareizaissecinājums
P
Savākt muļķīgi izmētātos atkritumus reizi gadā... ir tas pats, itkā jūs savu tēvu katru dienu apspļaudītu, bet reizi gadā atnāktu un noslaucītu viņa seju. Bet, otrā dienā turpinātu pa vecam.
kārtējo reizi
k
Atkal, atkal, kungi krauj s... Atkal nabagiem jānovāc tie Sanāk. sanāk, kas strādā par velti Zem šo @#$%^ karogiem Jo tu esi lohs Jo tu esi lose Viens maiss vēl ir brīvs Viena vieta starp mēsliem vēl brīva...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas