Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Latvija sniegs Ukrainai humāno palīdzību teju 30 000 eiro apmērā; ieradies vēl viens cietušais

Latvija sniegs humāno palīdzību protestu pārņemtajai Ukrainai 29 718 eiro apmērā, pirmdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Sākotnēji Ukrainai bija plānots piegādāt humānās palīdzības kravu ar medicīnas ierīcēm protestos cietušajiem. Taču situācijai strauji mainoties, par konkrētām lietām, kas nepieciešamas Ukrainas pusei, vienošanās vēl tiks panākta.

Sestdien, 22.februārī, ārstēties Latvijā ieradies vēl viens protestos cietušais, valdības sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija). Līdz ar to Latvija medicīnosko palīdzību saskaņā ar valdības iepriekš lemto var sniegt vēl astoņiem protestos cietušajiem.

Ministrs valdības sēdē uzsvēra, ka Latvija iestājas par Ukrainas teritoriālās integritātes saglabāšanu. Par šādu nostāju iestājas arī rietumvalstu līderi, kuri par to nedēļas nogalē mēģinājuši pārliecināt arī Krievijas kolēģus. "Protams, ka tuvākās dienas, tuvākās nedēļas Ukrainā nebūs vienkāršas," atzina Rinkēvičs.

Viņš sacīja, ka Latvijai jāiestājas arī par vīzu liberalizāciju ar Ukrainu tiklīdz tiek sasniegti tehniskie parametri. Turklāt ņemot vērā Latvijas gaidāmo prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, ministrs atzīmēja, ka Ukraina un Austrumu partnerība būs viens no mūsu ārpolitikas centrālajiem jautājumiem. "Mūsu pienākums ir Ukrainas ceļu Eiropas virzienā maksimāli atbalstīt," uzsvēra Rinkēvičs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL!-TB/LNNK), kurš tikko kā atgriezies no Kijevas, uzsvēra, ka Latvijai vajadzētu veicināt ne tikai ātrāku asociācijas līguma noslēgšanu, bet arī izstrādāt Ukrainas un ES sadarbības "ceļa karti". "Mēs prakstiski varētu būt tādi kā Ukrainas advokāti nākotnē," teica Cilinskis. Viņš domā, ka jādomā ne tikai par sankcijām, bet arī par vainīgajiem noziegumos pret cilvēci. "Protams, ka šādiem noziegumiem ir jābūt adekvātai atbildei." Papildu Latvijas piedāvātajiem medicīnas pakalpojumiem protestos cietušajiem, pēc Cilinska domām, būtu jānodrošina tādi rehabilitācijas pasākumi, kādi tiek sniegti cilvēkiem pēc karadarbības. "Tur piedalījās cilvēki, kas tam nav sagatavoti. Daudzi ir jauni cilvēki, pat nepilngadīgi. Viņi vēl ir tādā kā šoka stāvoklī peč notikušā."

Jau ziņots, ka saistībā ar situāciju Ukrainā pirmdien tika sasaukta valdības ārkārtas sēde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas