Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija varētu saņemt 16 800 AstraZeneca vakcīnu devas

Šodien plānots saņemt 16 800 ražotāja AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19 devas, aģentūru LETA iepriekš informēja Nacionālajā veselības dienestā.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā Šodienas jautājums arī pavēstīja, ka šodien Latvija varētu saņemt kārtējo "AstraZeneca" vakcīnu piegādi

"Ļoti ceram, ka mēs šo piegādi arī saņemsim," sacīja Juhņēviča, piebilstot, ka informācija par vakcīnu piegādēm ir mainīga.

Pēc šis piegādes tuvākajā laikā plānots saņemt vēl vienu ražotāja Moderna vakcīnu piegādi un trīs AstraZeneca piegādes.

Jau ziņots, ka līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 24 285 cilvēki, bet abas devas - 16 603 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmis 1,28% iedzīvotāju, bet abas - 0,90%.

Kopumā Latvijai līdz šim bija piegādātas 54 225 vakcīnu pret Covid-19 devas - 30 225 ražotāja Pfizer-BioNTech vakcīnas Comirnaty devas, 7200 ražotāja Moderna Biotech Spain, S.L. vakcīnas Moderna devas un 16 800 ražotāja AstraZeneca vakcīnas devas. Katra cilvēka vakcinēšanai nepieciešamas divas devas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas