Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas armijai par 11 miljoniem piegādās bezceļa transportlīdzekļus

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) Somijas uzņēmums par 11 miljoniem eiro piegādās militāros transportlīdzekļus, kuri vizuāli līdzinās kvadricikliem.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa aģentūru LETA informēja, ka NBS, izmantojot NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržas kopējo iepirkumu partnerību, no Somijas uzņēmuma "BRP" 6x6 bezceļa transportlīdzekļu Outlander MAX 650XT Military Version.

"Latvijas apvidum atbilstošu bezceļa transportlīdzekļu iegāde ar plašu operacionālo pielietojumu ir loģisks solis Nacionālo bruņoto spēku vienību taktiskās mobilitātes spēju stiprināšanā. Esmu patiesi lepns par šādu ilgtermiņa ieguldījumu, kas būtiski sekmēs operacionālo uzdevumu izpildi. Esam pievienojušies šai NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras partnerībai, lai efektivizētu Nacionālo bruņoto spēku materiāltehnisko nodrošinājumu un spētu izmantot arī bruņoto spēku apgādes vajadzībām arī NATO aģentūras starptautisko kopējo iepirkumu sistēmu," uzsver NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Pasūtījums paredz arī rezerves daļu komplektu piegādi, kas nodrošinās nepieciešamo aprīkojumu nākamo divu gadu tehnisko apkopoju veikšanai. Tāpat paredzēts veikt NBS mehāniķu apmācību, lai nodrošinātu sekmīgu transportlīdzekļu ikdienas uzturēšanu.

Plānots, ka pirmos transportlīdzekļus NBS saņems jau šī gada beigās, un piegādes turpināsies līdz nākamā gada beigām.

Lai preces iekļautu NATO atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržas sistēmā, NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra organizē starptautiskus iepirkumu konkursus pēc dalībvalstu iepirkumu vajadzību apkopošanas.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra apkopo informāciju par NATO dalībvalstu aizsardzības nozares iepirkumu vajadzībām un piedāvājumu, tādējādi atvieglojot iepirkumu procesu. Aģentūra arī organizē iepirkumus būvniecības jomā un kontrolē to izpildi.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu jomā, kā arī infrastruktūras attīstības jomā. Lielākie infrastruktūras attīstības projekti, kuriem iepirkumus veikusi aģentūra, ir īstenoti Ādažu bāzē un poligonā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas