Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas Banka pērn nopelnījusi 23,884 miljonus eiro

Latvijas Bankas peļņa pagājušajā gadā bija 23,884 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2016.gadā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas preses dienestā.

Atbilstoši likumam par Latvijas Banku 65% jeb 15,5 miljoni eiro no Latvijas Bankas 2017.gada peļņas tiks ieskaitīti valsts ieņēmumos, savukārt pārējā peļņas daļa tiks ieskaitīta Latvijas Bankas rezerves kapitālā.

"Latvijas Banka ir saņēmusi pozitīvu revidentu atzinumu par tās 2017.gada finanšu pārskatiem no auditorfirmas KPMG Baltics," piebilda Latvijas Bankā.

Latvijas Bankas tīrie procentu ienākumi 2017.gadā bija 71,498 miljonu eiro apmērā, kas ir par 25,9% vairāk nekā 2016.gadā, tostarp procentu ienākumi pieauga par 34,2% jeb 35,207 miljoniem eiro, sasniedzot 138,189 miljonus eiro. "Procentu ienākumu pieaugumu par 35,2 miljoniem eiro ietekmēja procentu ienākumu par ieguldījumiem kāpums 20 miljonu eiro apjomā, augot ienesīguma likmēm. Procentu ienākumi par monetārajām operācijām palielinājās par 15,1 miljonu eiro galvenokārt saistībā ar 2017.gadā valsts sektora aktīvu iegādes programmas ietvaros īstenotajām vērtspapīru iegādēm un lielākiem saņemtajiem negatīvajiem procentiem par kredītiestāžu pieprasījuma noguldījumiem," teikts finanšu pārskatā.

Savukārt Latvijas Bankas procentu izdevumi pērn bija 66,691 miljona eiro apmērā, kas ir pieaugums par 44,4% jeb 20,51 miljonu eiro. Procentu izdevumu pieaugumu galvenokārt noteica procentu izdevumu par ieguldījumiem kāpums saistībā ar Latvijas Bankas veiktajiem valūtas riska ierobežošanas darījumiem, skaidrots finanšu pārskatā.

2017.gadā Latvijas Banka izveidojusi papildu uzkrājumus tirgus riskam un kredītriskam 42,676 miljonu eiro apmērā, kas ir divas reizes mazāk nekā 2016.gadā.

"Latvijas Bankas darbības turpmāko finanšu rezultātu galvenokārt ietekmēs Eirosistēmas īstenotā monetārā politika un procentu likmju attīstība eiro zonas un ASV finanšu tirgos, jo Latvijas Banka pakļauta procentu likmju riskam," teikts finanšu pārskatā.

Atbilstoši likumam Latvijas Bankas finanšu pārskatu revīziju veic Eiropas Centrālās bankas Padomes ieteikti un Eiropas Savienības Padomes apstiprināti neatkarīgi ārējie revidenti.

2016.gadā Latvijas Bankas peļņa bija 11,773 miljoni eiro.

Top komentāri

Tikai
T
atalgojumā un sociālajās izmaksās vien iztērēts 21,578 miljoni EUR 2017.gadā!!! ECB vērtspapīru uzpirkšanas programmas rezultātā Latvijas naudiņa ir samainīta pret konfekšpapīriņiem no 4,4 MILJARDIEM 2016.gadā uz jau 6,719 MILJARDIEM EUR 2017. https://www.bank.lv/images/stories/pielikumi/parlatvijasbanku/gada_parskati/Fin_parsk_2017_lv.pdf
Nekas labs nav `!
N
Bankas peln un tauta grimst nabadzībā ,to varēja arī nerakstīt ,tas jau ir zināms!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas