Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas diplomāte Daudze saņem Zviedrijas Polārzvaigznes Karalisko ordeni

Ceturtdien, 10.oktobrī Latvijas diplomāte Argita Daudze saņēma vienu no augstākajiem apbalvojumiem Zviedrijā, ko piešķir ārvalstu pilsoņiem, proti, Polārzvaigznes Karalisko ordeni. Svinīgais pasākums notika Zviedrijas vēstnieces Annikas Jaganderes rezidencē Rīgā. Zviedrijas Karaļa Kārļa Gustava XVI vārdā vēstnieci Daudzi apbalvoja Zviedrijas parlamenta spīkers Andreas Norlens.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās gan Saeimas, gan Zviedrijas Riksdāga deputāti. Viesu vidū bija arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, zviedru mākslinieks Janeriks Johanssons, kā arī vairāki Latvijas un Zviedrijas kultūras un diplomātiskā korpusa pārstāvji. 

Vēstniece Daudze ordeni saņēma par ieguldījumu Latvijas – Zviedrijas kultūras sadarbības stiprināšanā dažādos veidos, pat vēl pirms Latvija atguva neatkarību 1991. gadā un pirms viņa uzsāka darbu Latvijas ārlietu dienestā. 

Daudze veicinājusi daudzu izstāžu, semināru un konferenču norisi, tulkojusi zviedru literatūru latviešu valodā un 2011. gadā publicēja savu doktora grāda disertāciju Latvija Zviedrijas politikā no 1939. -1991. gadam. To visu viņa sasniegusi saviem spēkiem, un nekad nav bijusi diplomāts Zviedrijā. 

Pašlaik Daudze ir pilnvarotā vēstniece Spānijā.

Apbalvojot vēstnieci Daudzi ar Polārzvaigznes Karalisko ordeni, parlamenta spīkers Andreas Norlens teica, ka Daudze “ir patiesi cienīga saņemt šo apbalvojumu, kas tiek piešķirts tikai dažiem.” 

Zviedrijas Karalis pieņem lēmumu par Polārzvaigznes Karaliskā ordeņa piešķiršanu, ar ko apbalvo tikai Zviedrijas Karaliskās  ģimenes pārstāvjus un ārvalstu pilsoņus par īpašiem nopelniem. 

 

Top komentāri

melnais humors
m
Normāliem cilvēkiem saņemt ordeni no zviedriem ir apkaunojums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas