Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Latvijas-Francijas biznesa forumā diskutēs par sadarbību transporta, aizsardzības un atjaunojamās enerģijas nozarēs

Jau 22. maijā no plkst. 8.30 līdz 18.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde”, Amatu iela 5, Rīgā, norisināsies “Latvijas - Francijas biznesa forums”, kurš pulcēs politikas veidotājus un vairāk nekā 160 pārstāvjus no starptautiskiem transporta, aizsardzības un atjaunojamās enerģijas nozaru uzņēmumiem, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Dalību pasākumā apstiprinājuši pārstāvji no “Airbus”, “Alstom”, “Axon Cable”, “Bererix”, “Bodet Time”, “Bouygues”, “Business France”, “Decathlon”, “Didaxis”, “Egis, Eiffage”, “Fives”, “Fokker Next Gen”, “France Hydrogène”, “Geodis”, “Ingerop”, “Knds France”, “Mbda”, “Schneider Electric”, “Société Des Grands Projets”, “SNCF Hubs & Connexion”, “Systra”, “Thales”, “NGE Group” u.c.

Forumu atklās Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže un Francijas ārējās tirdzniecības un ekonomikas veicināšanas valsts ministrs Franks Rīsters (Franck Riester).  Forumā piedalīsies arī satiksmes ministrs Kaspars Briškens, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis, Francijas vēstniecības ekonomikas padomnieks un Ekonomikas nodaļas Baltijas valstīs vadītājs Žans Karo (Jean Caro), Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Francijā vadītāja Elīza Drāzniece u.c.

Francija ir nozīmīga Latvijas ekonomiskās sadarbības partnervalsts. Pēdējos gados pieaugusi Latvijas ārējā tirdzniecība ar Franciju, 2023. gadā eksportētas preces un pakalpojumi pat 674,8 miljonu eiro apmērā, visvairāk mašīnbūves un kokapstrādes nozarē, savukārt pēc kopējā preču un pakalpojumu tirdzniecības apgrozījuma Francija ierindojas 14. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā.

“Cieša sadarbība ar Franciju Latvijai ir arī transporta jomā, jo Francija ir viena no valstīm, kuras uzņēmēji ir iesaistījušies “Rail Baltica” infrastruktūras projektā, kas iekļaus Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā. Tāpat Latvijā un reģionā kopumā strauji attīstās atjaunojamās enerģētikas projekti, kas būtiski var sekmēt abu valstu sadarbību ilgtermiņā,” uzsver Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Biznesa forumā dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par transporta, aizsardzības, zaļo tehnoloģiju industrijas tendencēm, Francijas – Latvijas ekonomisko sadarbību un abu valstu biznesa vidi, kā arī tikties ar Francijas uzņēmējiem, lai apspriestu sadarbības iespējas.

Biznesa forumā diskusijas norisināsies trīs tematiskajos paneļos: transports un “Rail Baltica” projekts, aizsardzības nozare un atjaunojamā enerģija. Foruma paneļdiskusijā tiks pārrunāts “Rail Baltica” projekts, tā ieguvumi, mērķi, izaicinājumi un virzība, būs iespēja uzzināt par Latvijas un Baltijas reģiona aizsardzības nozares iniciatīvām, Latvijas stratēģiju atjaunojamo energoresursu sektoram, ūdeņraža nozares attīstības perspektīvām, kā arī dzirdēt dažādus veiksmes stāstus atjaunojamo energoresursu ieviešanai praksē

Forumu rīko LIAA sadarbībā ar Francijas vēstniecību Latvijā, Francijas ārējās tirdzniecības padomnieku tīklu (CCEF) un Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru

Biznesa foruma programma:

8.30-9.00 Reģistrācija
9.00-9.20 Foruma atklāšanas uzrunas

Latvijas Republikas ārlietu ministre Baiba Braže;

Francijas ārējās tirdzniecības un ekonomikas veicināšanas valsts ministrs Franks Rīsters (Franck Riester)

9.20-9.45 Ievadprezentācijas no foruma organizatoriem

Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis

Francijas vēstniecības ekonomikas padomnieks un Ekonomikas nodaļas Baltijas valstīs vadītājs Žans Karo (Jean Caro)

Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Francijā vadītāja Elīza Drāzniece

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs

9.45-11.00 Paneļdiskusija I: RAIL BALTICA
11.30-12.45 Paneļdiskusija II: RAIL BALTICA
14.00-15.00 Paneļdiskusija III: Aizsardzības industrijas
15.00-16.00 Paneļdiskusija IV: Ekonomikas zaļā pāreja un tīrās tehnoloģijas
16.00-16.20 Noslēguma uzrunas

Franks De Bruin (Franck De Bruyn), Baltijas valstu Francijas Ārējās tirdzniecības padomes komitejas (CCEF) prezidents

Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Francijā vadītāja Elīza Drāzniece

15.00-18.00 B2B Kontaktbirža

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas