Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas iedzīvotāji notiesā 1,2 tonnas smago svētku torti

Lai aplūkotu un pagaršotu Latvijas Republikas 96.proklamēšanas gadadienai ceptu dižtorti, Esplanādē šodien ieradās vairāki tūkstoši cilvēku.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja svētku dalībnieki, daudziem galvenais bija apskatīt svētku dižtorti, tādēļ daļa cilvēku pēc tortes atklāšanas pameta Esplanādi. Savukārt citi uz pasākumu bija ieradušies bērnu mudināti, pastāstīja mazāko svētku dalībnieku vecāki.

Apmēram 30 minūšu laikā pie svētku kūkas gabaliņa tikušie svētku dalībnieki aģentūrai LETA apliecināja, ka torte ir tiešām garšīga un bijis vērts gaidīt.

Kā svētku dalībniekiem pastāstīja pasākuma organizatori, "Latvijas visu laiku lielākā torte" ir aveņu siera kūka 38 kvadrātmetru platībā un 1,2 tonnas smaga. To paredzēts sadalīt vismaz 12 000 gabaliņu.

Organizatori arī pastāstīja, ka torte tapusi vienas dienas laikā, strādājot astoņiem konditoriem.

Tortes izgatavošanai izmantoti 187 kilogrami baltās šokolādes, 140 kilogramu aveņu, 105 kilogrami putukrējuma, 85 kilogrami skābā krējuma, 83 kilogrami miltu, 68 kilogrami ūdens, vairāk nekā 60 kilogrami olu, 40 kilogrami margarīna, 27 kilogrami iebiezinātā piena un citi produkti.

Torte bija taisnstūra formā ar sarkanu Latvijas kontūru, kurā ierakstīts "Daudz laimes Latvija!"

Organizatori kontrolēja savu gabaliņu tortes gaidošo cilvēku plūsmu, aicinot "kā jau svētkos uzvesties mierīgi" un mierināja dalībniekus, ka torte pietiks visiem. Kūkas gabaliņus klātesošajiem dalīja viesmīļi.

Tā kā torte ir "tiešām apmēros liela", pēc sava kūkas gabaliņa organizatori cilvēkus aicināja ierasties arī pēc svētku uguņošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas