Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Jūras spēku kuģis piedalīsies vēsturisko sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanā

No 1. līdz 6.augustam Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras mīnu kuģis M-06 Tālivaldis NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (SNMCMG1) sastāvā Dānijas teritoriālajos ūdeņos piedalās vēsturisko sprādzienbīstamo priekšmetu iznīcināšanas operācijā.

Operācijā kopā ar Latvijas bruņoto spēku kuģi piedalās arī Dānijas Jūras spēku kuģis Thetis, Lielbritānijas Jūras spēku mīnu kuģis HMS Ramsey, kā arī Vācijas Jūras spēku kuģis Wielheim.

Pirmdien, 29. jūlijā, Liepājā notika mīnu kuģa M-06 Tālivaldis pavadīšanas ceremonija uz dežūru NATO kuģu grupā. 

M-06 Tālivaldis NATO 1.pastāvīgajai jūras pretmīnu grupai pievienojās 1.augustā Frederikshavnas ostā, Dānijā. Mīnu kuģis dežūru veic tā komandiera komandleitnanta Denisa Jeļcova vadībā. Dežūras aktīvā fāze Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā ilgs līdz decembrim. 

NATO 1. pastāvīgā jūras pretmīnu grupa ir viena no četrām NATO pastāvīgajām Jūras spēku grupām. NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas veido NATO Reaģēšanas spēku jūras komponenti, kas darbojas kā tūlītējas reaģēšanas spēki. NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa ir viena no divām alianses jūras komponenta daudznacionālām vienībām, kas izveidota mīnu iznīcināšanas operāciju veikšanai, un NATO Reaģēšanas spēku sastāvā spēj veikt pretmīnu darbību jūrā noteiktā gatavības laikā.

Ikdienā grupas kuģi piedalās apmācībā, veic manevrēšanas vingrinājumus, kuģošanas treniņu, piedalās arī militārajās mācībās un operācijās, kurās iznīcina mīnas. Šajā grupā iekļauti seši kuģi no Latvijas, Igaunijas, Beļģijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Dānijas.

Latvijas bruņotie spēki NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā piedalās kopš 2007. gada. 2017. gada jūnijā Latvijas Jūras spēki pirmo reizi pārņēma NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas komandvadību, nodrošinot ne tikai NATO kuģu grupas štāba darbību, bet arī štāba kuģi A – 53 Virsaitis

 

Top komentāri

Līvs
L
Paldies mūsu Jūras spēkiem, kad attīriet ūdeņus no kara laika drazām.
Enģēļa viesis
E
Tā kā Baltijas jūra ir ne tik stratēģiska un apkārt praktiski ir tikai sabiedrotie, un piesārņota. lai ES noslēdz līgumu ar Krieviju un , lai iztīra kopā ar NATO un LV Baltijas jūras spēkiem to ko tur sameta 1,2 un pēc pasaules kariem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas