Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas karavīri atgriežas no operācijas Afganistānā

Pēc sešu mēnešu dienēšanas NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku sastāvā Afganistānā trešdien Latvijā atgriežas 135 karavīri, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Sandra Brāle.

Svinīgā karavīru sagaidīšanas ceremonija notiks Ādažu bāzē, un tajā piedalīsies karavīru tuvinieki, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, kā arī citas bruņoto spēku amatpersonas.

Jau ziņots, ka Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā norisinās no 25.maija līdz 15.jūnijam - vairāk nekā 180 karavīru uz operāciju rajonu devās vairākās grupās.

Kā skaidroja Brāle, jaunā Latvijas kontingenta sastāvā ir iekļauta jauna vienība un personāls, kas sadarbībā ar Norvēģijas karavīriem sniegs būtisku atbalstu Farjābas provincē izvietotās Afganistānas Nacionālās armijas brigādes štāba un viena bataljona vadības un personāla apmācībā un uzdevumu izpildē. Šādi Latvijas bruņotie spēki pastiprinās atbalstu Afganistānas armijas spēju attīstībai un drošības situācijas kontroles pārņemšanai pašu spēkiem.

Šā gada februārī uz Kandahāru tika nosūtīti divi Gaisa spēku aviācijas bāzes karavīri, tādējādi Latvija kļuva arī par NATO Apmācības misijas dalībvalsti, kas atbalsta Afganistānas Gaisa spēku izveidošanu.

NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra. Starptautisko drošības atbalsta spēku mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas