Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas karavīri Igaunijā piedalīsies starptautiskās glābšanas un meklēšanas mācībās Airlift 2013

No šā gada 28. līdz 29.augustam Kuresārē, Igaunijā norisināsies starptautiskās glābšanas un meklēšanas dienestu mācības „Airlift 2013”, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente, kapteine Sandra Brāle.

Mācību mērķis ir Latvijas, Zviedrijas, Somijas un Igaunijas meklēšanas un glābšanas dienestu helikopteru apkalpes profesionālās pieredzes un informācijas apmaiņa meklēšanas un glābšanas operāciju veikšanā. Mācības vada Igaunijas Apvienotais meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs.  

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki mācībās „Airlift 2013” piedalās pirmo reizi. Gaisa spēku aviācijas bāzes Aviācijas eskadriļas pārstāvis kapteinis Kaspars Kalniņš stāsta, ka mācību uzdevums ir pilnveidot starpvalstu sadarbības procedūras cietušo un izdzīvojušo evakuācijā no prāmja, kā arī transportēšanu uz vietu, no kuras cietušie tiek nogādāti ārstniecības iestādē turpmākās medicīniskās aprūpes saņemšanai.  

Mācībās piedalās arī novērotāji no Latvijas, Zviedrijas, Somijas un Igaunijas. Latvijas bruņotos spēkus kā novērotājs šajās mācībās pārstāvēs Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra priekšnieks kapteiņleitnants Andris Skribis, vienlaikus pilnveidojot arī meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru sadarbību.  

Mācības „Airlift 2013” notiek pamatojoties uz Baltijas valstu valdību savstarpējo vienošanos par sadarbību meklēšanas un glābšanas operācijās uz jūras. Šāda vienošanās Latvijai ir ar Igauniju, Lietuvu, Zviedriju un Somiju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas