Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas karoga zaimošanā apsūdzētie beļģi vainu atzīst vien daļēji

Latvijas valsts karoga zaimošanā apsūdzētie divi Beļģijas pilsoņi pirmdien Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā daļēji atzina vainu uzrādītajā apsūdzībā. Krimināllieta tiesai bija nodota saīsinātā procesa kārtībā, un tobrīd apsūdzētie vainu atzina pilnībā. Pirmdien pirmajā tiesas sēdē apsūdzētie nostāju jau bija mainījuši, proti, viņi atzina faktiskās darbības, taču norādīja, ka viņiem nav bijis nodoma karogu zaimot.

Viens no apsūdzētajiem uzsvēra, ka neatzīst karoga zaimošanu un to, ka būtu smējies par to. Uzkāpšana uz karoga esot notikusi netīšām alkohola ietekmē.

Apsūdzētos tiesā pārstāv advokāts Saulvedis Vārpiņš, kurš pieteica lūgumu viņam izsniegt videonovērošanas kameru ierakstu kopiju, kurā ir redzamas darbības ar karogu. Tiesa šo lūgumu apmierināja.

Ņemot vērā, ka apsūdzētie tiesā daļēji atzina vainu saīsinātais process izpalika, jo tagad tiesā būs nepieciešams veikt pierādījumu pārbaudi un nopratināt cietušo un liecinieku. Cietusī gan uz pirmdienas tiesas sēdi nebija ieradusies, bet bija lūgusi lietas izskatīšanu veikt bez viņas klātbūtnes.

Lietas izskatīšana atlikta uz 8.septembri plkst.11.

Jau ziņots, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai šogad 26.marta rītā divi Beļģijas pilsoņi, no kuriem viens uz noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdi bija policijas darbinieks, būdami alkohola ietekmē, atradās pie kādas ēkas Kalēju ielā, Rīgā, un viens no viņiem satvēra karoga turētājā esošo Latvijas valsts karogu, norāva to un salauza karoga kātu. Norauto Latvijas valsts karogu apsūdzētais nometa uz ielas braucamās daļas un kopā ar otru apsūdzēto aizgāja prom.

Tomēr, lai turpinātu savas prettiesiskās darbības, kas vērstas uz Latvijas valsts simbola zaimošanu, apsūdzētie atgriezās pie minētās Kalēja ielas ēkas.

Tajā brīdī viens no apsūdzētajiem pacēla karogu aiz salauztā kāta, vicinot to, skrēja pa ielu un pozēja otram apsūdzētajam, kurš viņa darbības fotografēja.

Vēlāk vīrieši satvēra un rāva karogu katrs uz savu pusi. Vienlaicīgi kāpa tam virsū ar kājām, piespiežot karoga audumu pie zemes, pēc kā karogs vēlreiz tika nomests zemē.

Top komentāri

WTF???
W
To ka nākamā tiesas sēde tikai 8 septembrī tas pierāda LV tiesu sistēmas impotenci ! Un ko tur vēl izmeklēt,apzināti vai neapzināti?! Ir beļģu lopi,kas redzami video zaimojot karogu,un punkts. Vai nu "čoks" vai naudas sods,un "sveika Gauja" !
reptilis
r
Notiesāt pēc visas likuma bardzības un lai šī ziņa izplatās Pasaulē,tad visi šie idioti ,kuri būs ieradušies pie iezemiešiem ""atlaist bremzes"" zinās ,ka jāievēro elementāras pieklājības normas!
justine
j
A kas ir cietusī un kāpēc viņa neieradās uz tiesu? Pēc loģikas tā ir Latvijas valsts???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas