Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Žurnālu reklāmu tirgus daļa pērn bija 6% jeb 5,26 miljoni eiro, savukārt laikrakstu reklāmu tirgus daļa bija 4% jeb 3,54 miljoni eiro

Latvijas mediju reklāmu tirgus 2017.gadā pārsniedzis 80 miljonus eiro

Pērn Latvijas mediju reklāmas tirgus, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 4%, sasniedzot 80,433 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Latvijas Reklāmas asociācijas (LRA) priekšsēdētāja Baiba Liepiņa.

Balstoties uz LRA apkopotajiem datiem par iepriekšējo gadu, pieaudzis interneta un televīzijas reklāmas apmērs, kurā internets sasniedza 18,15 miljonus eiro jeb 22% no kopējā mediju reklāmas tirgus, bet televīzija aizņēma 42%, sasniedzot 34,28 miljonus eiro.

Tostarp radio reklāmu tirgus sasniedza 10,30 miljonus eiro, aizņemot 12% tirgus, bet vides mediju reklāmas tirgū saglabā 10% apmēru, sasniedzot 8,52 miljonus eiro.

Vienlaikus turpina samazināties žurnālu un laikrakstu reklāmas apmēri. Žurnālu reklāmu tirgus daļa pērn bija 6% jeb 5,26 miljoni eiro, savukārt laikrakstu reklāmu tirgus daļa bija 4% jeb 3,54 miljoni eiro.

All Media Baltics vadītāja Latvijā Baiba Zūzena televīzijas stabilo līdera pozīciju skaidroja, ka apliecinās televīzijas reklāmas efektivitāte, sasniedzot plašu auditoriju, savukārt izaugsmi nodrošinājis pieaugošs pieprasījums pēc radošiem reklāmas risinājumiem. "Televīzijas reklāmas spēks auditorijas sasniedzamībā ir papildināts ar digitālo platformu nodrošinātu auditorijas iesaisti. Tā ir ļoti jaudīga kombinācija, un reklāmdevēju interese par šādiem multiplatformu risinājumiem turpina strauji augt," norādīja Zūzēna.

Dentsu Aegis Network Latvia vadītājs Māris Naglis komentēja, ka pagājušā gada mediju tirgus izmaiņas lielus pārsteigumus nav sagādājušas un investīcijas visās mediju grupās ir sasniegušas prognozēto dinamiku.

Savukārt LRA priekšsēdētāja secināja, ka notiekot stabilai ekonomiskai izaugsmei, aug mediju reklāmas tirgus. "Attīstoties patērētāju digitālajām prasmēm un mainoties to mediju patēriņa ieradumiem, joprojām straujāk aug digitālās reklāmas apjomi, kuri pilnā apmērā šodien netiek uzskaitīti, jo liela daļa zīmolu reklāmas budžetu nonāk ārzemēs reģistrētajos medijos," sacīja Liepiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas