Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas tirgotāji nav saņēmši signālus no Lietuvas piena piegādātājiem par cenu izmaiņām

Saistībā ar Lietuvas piena un piena produktu importa ierobežojumiem uz Krieviju no Lietuvas partneriem vēl nav saņemti signāli par izmaiņām cenās vai produktu klāstā, biznesa portālam Nozare.lv atzina Rimi un Maxima pārstāvji.

Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA Maxima Latvija Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe norāda, ka patlaban situācija ar Lietuvā ražotā piena importu uz Krieviju kopumā ir ļoti neskaidra, līdz ar to prognozēt, piemēram, piena produktu cenu izmaiņas un situācijas turpmāko attīstību patlaban ir pāragri.

"No saviem piegādātājiem un sadarbības partneriem līdz šim neesam saņēmuši informāciju, kas liecinātu par pēkšņām izmaiņām piena produktu klāstā vai cenās," atzīmē Gulbe.

Savukārt Rimi Latvia pārstāve Laura Podskočija stāsta, ka Rimi piena produktus lielākoties iepērk no Latvijas ražotājiem un Lietuvā ražotā produkcija veido vien nelielu daļu no piena produktu sortimenta.

"Patlaban nav arī saņemti signāli no Lietuvas piegādātājiem par to, ka tuvākā laikā varētu būt kādas izmaiņas to piegādes apjomos," atzīmē Rimi pārstāve.

Kā LETA jau ziņoja, Krievija no pirmdienas daļēji aizliegusi piena produktu importu no Lietuvas.

Maskava par iespējamo Lietuvas piena produktu importa aizliegumu brīdināja jau pagājušajā nedēļā, šādu soli attaisnojot ar "sanitārijas un epidemioloģiskajiem riskiem".

Krievijas galvenais sanitārais ārsts Genādijs Oņiščenko informējis, ka Krievijas sanitārajiem standartiem neatbilstot Lietuvas piena pārstrādes kompānijas Pieno žvaigždes, Rokiškio pienas un Šilutes rambynas.

Savukārt no 11.septembra Krievija sāka detalizēti pārbaudīt kravas, kuru sūtītājvalsts ir Lietuva, sagādājot finansiālus zaudējumus Lietuvas kravu pārvadātājiem un loģistikas uzņēmumiem, bet nesniedzot nekādus oficiālus paskaidrojumus par savu rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas