Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas un Lietuvas pierobežas reģioni saņems 14 mlj. latu no ERAF

Kopējā pieprasījuma summa var mainīties, jo visi projekti ir apstiprināti ar nosacījumiem, kā rezultātā precizēsies gan projektu aktivitātes, gan budžets.
Latvijas un Lietuvas pierobežas teritorijā īstenos 42 jaunus sadarbības projektus, kurus 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) apmērā līdzfinansēs Latvijas–Lietuvas programma no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF). 

Papildus ir apstiprināti vēl divi projekti, ar kuriem finansēšanas līgumus slēgs pie nosacījuma, ja Eiropas Komisija apstiprinās izmaiņas programmas dokumentā, kas paredz finansējuma pārdali no pirmās prioritātes uz otru 1,4 miljonu eiro apmērā. Lai nodrošinātu visa programmai piešķirtā finansējuma ieguldīšanu projektu īstenošanā, ir izveidots rezerves projektu saraksts, kurā iekļauti deviņi projekti. Šie projekti finansējumu saņems tādā gadījumā, ja īstenotajos projektos būs izveidojusies līdzekļu ekonomija.

Projektu īstenošanā iesaistīsies 73 iestādes no Latvijas un 66 no Lietuvas. Projekti ir iesniegti četrās tematiskās grupās. Projekti veicinās uzņēmējdarbības, darba tirgus, pētniecības un tehnoloģiju attīstību, kā arī uzlabos pierobežas reģionu pieejamību. Projekti ir vērsti arī uz sabiedrisko pakalpojumu un dabas resursu kopīgas pārvaldīšanas uzlabošanu, kā arī aktīvas un ilgtspējīgas sabiedrības attīstības veicināšanu.

Lēmumus par projektu apstiprināšanu pieņēma Programmas Apvienotā uzraudzības un vadības komiteja tās sēdē Liepājā. Delegācijas no Latvijas un Lietuvas pieņēma lēmumus par 172 projektu iesniegumiem, kas saņemti ceturtā projektu konkursa laikā. 

Kopējais programmā pieejamais ERAF līdzfinansējums projektiem ir aptuveni 60 miljoni eiro. Līdz šim laika posmā no 2008. līdz 2011.gadam 73 projektu īstenošanai, no kuriem 14 jau ir pabeigti, ir novirzīti 40 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas