Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Vikipēdijas maratonā sākas tematiskās rakstu nedēļas

Latvijas Vikipēdijas maratona ietvaros no 13.aprīļa tiek uzsāktas tematiskās rakstu nedēļas, kas ilgs līdz jūnijam. Tematisko nedēļu ietvaros maratona partneri aicina veidot rakstus par konkrētām tēmām. Katrs no partneriem apbalvos labākā raksta autoru savā apakštēmā un speciālbalvu pasniegs Latvijas Vikipēdijas redaktori, portālu Diena.lv informēja Latvijas Vikipēdijas maratona koordinators Rihards Boreiko.

Kopš kampaņas sākuma 2015.gada 11.martā, kā informē Boreiko, rakstu skaits ir ievērojami pieaudzis – no aptuveni 400 rakstiem mēnesī (pirms kampaņas) līdz aptuveni 1000 rakstiem mēnesī. Pašlaik Latvijas Vikipēdijā ir vairāk nekā 60 tūkstoši rakstu, kas pārsniedz rakstu skaitu Latvijas padomju enciklopēdijā. Tomēr aizvien vēl būtiski atpaliek gan no Lietuvas (171 tūkstotis rakstu), gan Igaunijas (132 tūkstoši rakstu) Vikipēdijām. 

Maratona ietvaros, sešu mēnešu garumā ilgs komunikācijas kampaņa masu medijos, lai uzrunātu Latvijas sabiedrību iesaistīties Vikipēdijas paplašināšanā. Kampaņā tiek skaidrota Vikipēdijas nozīme, kā arī dalībnieki tiek skubināti ar balvām. Maratona partneru kopīgi veidota žūrija vērtēs rakstus pēc vairākiem kritērijiem, un kampaņas noslēgumā četri autori saņems balvas - planšetdatorus un viedtālruņus.

Maratona starpposmā – no aprīļa līdz jūnijam - katrs no maratona partneriem aicina rakstīt Vikipēdijas rakstus par kādu konkrētu tēmu un labāko rakstu autori tiks apbalvoti ar partneru speciālbalvām.

Raksti tiks vērtēti šādās kategorijās:

Kvalitatīvākais raksts ar lielāko intelektuālo ieguldījumu (viens vai daži īpaši izstrādāti raksti);

Vērtīgākais devums (daudzuma un kvalitātes apvienojums);

Lasītākais raksts (autors, kura raksti tiek daudz lasīti vai viens raksts īpaši lasīts);

Interneta simpātijas balva.

Plašāku informācijas un tematisko nedēļu nosacījumus var lasīt šeit - www.vikimaratons.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas