Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latviju apmeklēs OECD ģenerālsekretārs

Lai piedalītos diskusijā par vienlīdzīgu pieeju tiesiskumam, kā arī tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, šodien vizītē Latvijā ieradīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija.

Kā aģentūru LETA informēja TM preses pārstāve Lana Mauliņa, Gurija kopā ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (NA) atklās OECD, Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas organizēto augstākā līmeņa diskusiju "Vienlīdzīga pieeja tiesiskumam". Tajā plānots pārrunāt labāko praksi un attīstību OECD dalībvalstīs un partneru valstīs par iniciatīvu īstenošanu, kas būtiski stiprina sabiedrības pieeju tiesiskumam, vēršot uzmanību uz vajadzību un prioritāšu noteikšanu, kā arī tehnoloģiju ietekmi tiesiskuma nodrošināšanā, tostarp mākslīgā intelekta izmantošanas iespējām.

Diskusijā tiks aplūkoti tādi temati kā tiesiskuma stiprināšana, sabiedrības izpratne par juridiskajiem jautājumiem, tiesnešu iesaiste, tiesiskuma nodrošināšana mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, kā arī iniciatīvas, kas sniedz uzņēmējdarbības sektora pieeju tiesiskumam. Diskusijas laikā, noslēdzoties pasākumam, plānots vienoties par turpmāko rīcību.

Diskusija sāksies plkst.10 un to būs iespējams vērot tiešraidē vietnē YouTube. Gurija un Rasnačs uz žurnālistu jautājumiem atbildēs ap plkst.14 Melngalvja namā.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniece OECD Ivita Burmistre, vizītes laikā Gurijam paredzētas tikšanās arī ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjiem, lai apspriestu aktuālos savstarpējās sadarbības projektus, kas vērsti uz Latvijas ekonomiskās izaugsmes stiprināšanu.

OECD ģenerālsekretārs arī piedalīsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumos, ar savu klātbūtni apliecinot Latvijas un OECD ciešo sadarbību un organizācijas gatavību atbalstīt Latviju tālākās reformās, iesoļojot valsts nākamajā simtgadē, pastāstīja Burmistre.

Latvija ir OECD dalībvalsts kopš 2016.gada 1.jūlija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas