Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

LAU: Uz sasalušiem vai pārmitrinātiem grants ceļiem nav iespējams kvalitatīvi veikt greiderēšanu

Mainīgu laika apstākļu ietekmē, kad ir regulāri nokrišņi, gaisa temperatūras maiņas, grants autoceļa segums pārmitrinās, kā arī vairākkārtīgi sasalst un atkūst, satiksmes intensitātes rezultātā pastiprināti uz grants autoceļiem veidojas bedres, iesēdumi un ceļa stāvoklis pasliktinās, taču kvalitatīvu greiderēšanu veikt nav iespējams, aģentūru LETA informēja VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU).

Ilgstoša un nepietiekama finansējuma dēļ uz grants ceļiem nav veikti nepieciešamie periodiskie darbi, proti, greiderējamās kārtas atjaunošana, un ikdienas uzturēšanas darbi - ūdens atvades sakārtošana. Līdz ar to 41% no grants ceļiem ir sliktā vai avārijas stāvoklī esoši autoceļi.

Patlaban uz šādiem grants autoceļiem nav iespējams veikt kvalitatīvu greiderēšanu un nodrošināt līdzenu ceļa brauktuvi, norāda LAU. Lai ceļa seguma stāvokli nepasliktinātu, ir ieviesti pagaidu kravas autotransporta masas ierobežojumi. Ceļa segumam ir pilnībā jāatkūst, lai varētu veikt greiderēšanas darbus un atgūtu nestspēju.

Grants ceļi ir periodiskas lietošanas autoceļi. Līdz ar to atkušņa, šķīdoņa laikā pavasarī un rudenī tie kļūst grūti izbraucami. Greiderēšanu, iesēdumu, bedru vai citu defektu novēršana ir iespējama pie optimāla mitruma grants seguma - tas nevar būt pārmitrināts, sasalis vai klāts ar ledus, sniega kārtu, informē LAU.

LAU regulāri apseko valsts autoceļus un tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst grants seguma atjaunošanas un remonta, kā arī greiderēšanas darba veikšanai, tie tiks sākti, lai uzlabotu braukšanas apstākļus.

LAU aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

LAU visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts - ražošanu.

LAU veic ikdienas uzturēšanas darbus uz vairāk nekā 900 tiltiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem vairāk nekā 8000 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un gandrīz 12 000 kilometri ir grants autoceļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas