Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LAU veicis grants autoceļu greiderēšanu gandrīz 5 000 kilometru apjomā

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) joprojām pastiprinātu uzmanību pievērš grants autoceļu stāvokļa uzlabošanai. Uzturēšanas darbi tiek veikti uz tiem grants autoceļiem, kuru ceļa segums ir atbilstošs darbu izpildei, proti, tie ir apžuvuši un atguvuši nestspēju. Šonedēļ grants autoceļi tika greiderēti gandrīz 5 000 kilometru garumā, portālu Diena.lv informēja LAU pārstāve Sigita Audere.

Lai uzlabotu ūdens atvadīšanu no autoceļa seguma, ir noņemts nomaļu grunts uzaugums 949 m3 apjomā, nomainītas bojātās caurtekas 11 m garumā, tīrīti grāvji 871 m3 apjomā. Savukārt, lai uzlaboto caurbraucamību, veikts iesēdumu un bedru remonts 7 193 m3 apjomā.

Uz grants autoceļu segumiem, kuri vēl ir pārmitrināti, darbi netiek veikti, jo nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu darba izpildi, kā arī tādēļ, ka ar uzturēšanas smagsvara tehniku var vēl vairāk pasliktināt autoceļa stāvokli. Greiderēšanu, iesēdumu, bedru vai citu defektu novēršana ir iespējama pie optimāla mitruma grants seguma, tas nevar būt pārmitrināts, norādīja Audere.

LAU arī brīvdienās apsekos valsts autoceļus un tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst grants seguma remonta un greiderēšanas darba veikšanai, tie tiks uzsākti.

Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka šķīdoņa laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šajos ceļu posmos ir liegts pārvietoties transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas