Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

LB aicina iesniegt priekšlikumus inovatīvas eiro kolekcijas monētas veidošanai

Latvijas Banka izsludinājusi ideju konkursu māksliniekiem un mākslas studentiem par priekšlikumiem sižeta, dizaina un/vai tehniskā izpildījuma ziņā inovatīvai monētai, ko paredzēts izlaist šā gada decembrī.

Iesniegtos darbus vērtēs Latvijas Bankas monētu dizaina komisija.

Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas prēmijas. Pirmās vietas ieguvējam paredzēta 2500 eiro prēmija, otrās vietas ieguvējam 1500 eiro, trešās vietas ieguvējam 1000 eiro, paredzētas arī trīs veicināšanas prēmijas 400 eiro katra.

Konkursa darbi jānosūta pa pastu vai jāiesniedz personiski Latvijas Bankā līdz 13.februāra plkst.12, bet rezultāti tiks publiskoti līdz šā gada marta beigām Latvijas Bankas interneta vietnē www.bank.lv.

Konkursi par satura, dizaina vai tehniskā izpildījuma ziņā inovatīvām monētām rīkoti arī iepriekš, piemēram, tā tika izveidota starptautisku atzinību guvusī Millenium programmas monēta Poga un pēdējā latu kolekcijas monēta, ko radīja mākslinieks Paulis Liepa, - monēta 365.

2015.gadā rīkotajā inovatīvas eiro kolekcijas monētas dizaina konkursā pirmā vieta tika piešķirta mākslinieka Mārča Kalniņa darbam Z134M, kas 2016.gada nogalē pārdzima monētā Zeme. Šī monēta veidota no caurspīdīga materiāla perlukora, kuru apvij ārējs sudraba gredzens. Monētas centrā atrodas no sudraba darināts izliekts Zemes atveids ar krāsu uzdrukā attēlotu fizioģeogrāfisko karti. Inovatīvās kolekcijas monētas Zeme pirmā tirāžas daļa pērn decembrī centrālās bankas kasēs tika ātri izpārdota, bet tirāžas otrā daļa tirdzniecībā varētu nonākt tuvāko mēnešu laikā. Monētas kopējā tirāža ir 5000 monētas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas