Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

LBK jaunie studenti var atkāpties no noslēgtā līguma

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC)  un SIA Latvijas Biznesa koledža (LBK) sarunu ceļā vienojušies par LBK līdzšinējās prakses maiņu, padarot pieejamu patērētāja lēmuma pieņemšanai būtisko informāciju un nepamatoti nelietojot vārdu par brīvu, bezmaksas vai tamlīdzīgas nozīmes izteikumus. Studentiem, kuri šogad uzsākuši studijas, koledža apņēmusies nodrošināt iespēju atkāpties no noslēgtā studiju līguma līdz pirmajam pārbaudījumam un atmaksāt iemaksāto naudas summu, portālam Diena.lv pavēstīja PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Ilze Žunde.

Oktobra sākumā LBK tikās ar PTAC pārstāvjiem un tikšanās ietvaros apņēmās brīvprātīgi veikt korektīvas darbības, lai novērstu PTAC konstatētās neatbilstības un īstenoto maldinošo komercpraksi. Koledža precizēs pieejamo informāciju mājaslapā, tai skaitā Budžeta vietu un stipendiju konkursa nolikums un Uzņemšanas noteikumi 2012./2013. studiju gadam, lai informācija būtu saprotama un nemaldinātu studētgribētājus. Visiem studentiem, kas atkāpsies no noslēgtā līguma līdz pirmajam pārbaudījumam Latvijas Biznesa koledža apņēmusies atmaksās iemaksāto naudas summu, kā arī pēc studenta pieprasījuma izsniegs izziņu par līgumsaistību izbeigšanu un pretenziju neesamību. 

PTAC jau 2011.gada vasarā pieņēma lēmumu, ar kuru LBK piemēroja naudas sodu 1500 latu apmērā un uzlika tiesisku pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, kas izpaudās kā būtiskas informācijas noklusēšana un nepamatota vārdu par brīvu, bezmaksas vai tamlīdzīgas nozīmes vārdu lietošana. Lietas izpētes gaitā PTAC secināja, ka patērētājs/students, iepazīstoties ar komersanta sniegto informāciju reklāmā, sagaida vai varēja sagaidīt, ka, piesakoties studijām budžeta grupā, tās būs pilnībā bez maksas. Taču, ņemot vērā lietas izskatīšanas ietvaros sniegto informāciju, kā arī saskaņā ar komersantu un studentu noslēgtajos līgumos norādīto, secināts, ka jebkurā gadījumā patērētājam/studentam, lai izmantotu konkrēto piedāvājumu, nav iespējams studēt bez maksas. LBK pieņemto PTAC lēmumu apstrīdēja Administratīvajā rajona tiesā. 2013.gada 14.augustā PTAC lēmums ar tiesas spriedumu tika atstāts negrozīts, kas pārsūdzēts apelācijas kārtībā tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas