Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LDz padomē un arī valdē turpmāk būs trīs locekļi

VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) padomes un valdes sastāvi samazināti līdz trīs locekļiem, liecina kompānijas publiskotā informācija par akcionāru sapulcē veiktajām izmaiņām statūtos.

Atbilstoši LDz akcionāru sapulcē janvārī pieņemtajām izmaiņām uzņēmuma statūtos turpmāk padomes sastāvā būs trīs locekļi iepriekšējo piecu locekļu vietā.

Savukārt kompānijas valdē turpmāk būs trīs locekļi iepriekšējo četru vietā.

Šobrīd uzņēmuma padomē strādā padomes priekšsēdētājs Jānis Lange un padomes locekļi - Andris Liepiņš un Reinis Ceplis.

Savukārt LDz valde šobrīd darbojas divu cilvēku sastāvā - tajā ir Rinalds Pļavnieks, kurš uz laiku līdz jauna valdes priekšsēdētāja konkursa noslēgumam ir valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs, kā arī valdes locekle Vita Balode-Andrūsa. Savukārt bijušais valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs tika atcelts no amata 10.februārī.

Jau ziņots, ka LDz padomi no trim līdz pieciem locekļiem 2019.gadā nolēma palielināt iepriekšējais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Tāpat vēstīts, ka LDz koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 249,177 miljoni eiro, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2020.gadā, taču koncerns guva peļņu 3,909 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

LDz reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 327 621 636 eiro.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika", kā arī infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", kuram 2022.gada maijā sākts likvidācijas process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas