Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ledus biezums Latvijas ūdenstilpēs svārstās no diviem līdz 16 centimetriem

Ledus biezums Latvijas upēs un ezeros svārstās no diviem līdz 16 centimetriem, un uz tā atrasties joprojām ir bīstami.

Ledus biezums Gaujā pie Carnikavas ir 16 centimetri, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Rīgas mazajās ūdenstilpēs - Bābelītes ezerā, Purvadambja ezerā, Gaiļezerā, Velnezerā un Māras dīķī - ledus segas biezums ir no 12 līdz 15 centimetriem.

Ķīšezera ziemeļrietumu daļā ledus ir 15 centimetru biezumā, Juglas ezera ziemeļu daļā vien divi centimetri, bet dienvidu daļā - ap 12 centimetriem.

Juglas iztekā pie Juglas ezera ūdens virsmu klāj 10-12 centimetrus biezs ledus, ietekā pie Ķīšezera - tikai divi centimetri. Vecdaugavā ledus ir 12 centimetru biezumā, Hapaka grāvī no 7 līdz 12 centimetriem, Buļļupē ledus biezums svārstās no 6 līdz 12 centimetriem, Zunda kanālā un Āgenskalna kanālā ir 11 centimetru biezumā, bet Sarkandaugavā - divi centimetri.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās, turpinoties aukstumam, uz ūdenstilpēm turpinās veidoties ledus, savukārt upēs samazināsies notece. Patlaban Latvijas upes pārsvarā klāj ledus sega, daudzviet tā ir ar lāsmeņiem vai nepilna. Atsevišķos straujākos upju posmos ledus sega nav izveidojusies, tur gar krastiem ir piesalas un turpinās vižņu iešana. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas