Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lēmums par Brokas pielaidi novilcināts līdz pēdējam brīdim

Atlikušas tikai dažas dienas līdz pēdējam termiņam, kad Satversmes aizsardzības birojam (SAB) jāpieņem lēmums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem izsniegšanu vai neizsniegšanu tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL!-TB/LNNK).

Lēmums par pielaidi SAB jāpieņem līdz piektdienai, 6. jūnijam. "Šobrīd lēmums vēl nav pieņemts," portālam Diena.lv pirmdien vēlā pēcpusdienā norādīja birojā. SAB patlaban veic divu valdības ministru papildu pārbaudi likuma "Par valsts noslēpumu" kritēriju atbilstībai.

Lai arī SAB publiski nesauc vārdā valdības ministrus, zināms, ka papildu padziļinātā pābaude tiek veikta par tieslietu ministri Broku. SAB apliecina, ka lēmums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem izsniegšanu valdības ministram, par kuru tiek veikta padziļināta papildus pārbaude, tiks pieņemts līdz 6.jūnijam. 

Savukārt otrs ministrs, par kuru tiek veikta pārbaude, ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL!-TB/LNNK), kurš stājās amatā pēc tam, kad premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) bija pieprasījusi Eināra Cilinska demisiju.

Pati Broka iepriekš intervijā laikrakstam Diena saistībā ar vēl aizvien nepiešķirto pielaidi izteicās: "Nezinu, vienīgi bažas rada no dažādām augstām Vienotības amatpersonām jau sākotnēji izskanējušais, ka pielaides varētu nebūt. Tas man liek domāt, ka ir politiķi, kas mēģina to kaut kādā veidā ietekmēt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas