Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Levits: Vēlos mazināt plaisu starp politisko eliti un tautu

Eiropas Savienības tiesas tiesnesis un Valsts prezidenta amata kandidāts Egils Levits ir pārliecināts, ka ievēlēšanas gadījumā varētu kļūt par visas tautas prezidentu un pārzina Latvijas problemātiku, viņš atzina intervijā LNT raidījumā 900 sekundes.

Viņš skaidroja, ka savā pašreizējā pārstāv Latviju Eiropas Savienībā un strādā Latvijas interesēs. Viņš ikdienā kontaktējas ar saviem radiniekiem un draugiem Latgalē, Kurzemē un Vidzemē.

"Es ļoti labi zinu, ko domā vienkāršā tauta par politisko eliti pie varas. Mans uzdevums kā Valsts prezidentam būtu šo plaisu mēģināt mazināt ar to, ko es saku un ko es daru," teica Levits. Uz jautājumu, kā to īstenot, viņš uzsvēra, ka Valsts prezidentam Latvijā nav varas instrumentu un iespēju izdot dekrētus, bet viņš var runāt ar daudziem cilvēkiem.

"Man laikam būs jādzer daudz kafijas," viņš jokojot piebilda.

"Izcilam un labam prezidentam ir jābūt visas tautas prezidentam. Viņu izvēl Saeimas vairākums, bet viņš skatās uz visas tautas interesēm," uzsvēra Levits.

Savukārt uz jautājumu, vai, kļūstot par Valsts prezidentu, varētu rīkoties līdzīgi kā Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida,, kura ceturtdien Maskavā tiksies ar Putinu, Levits pieļāva, ka varētu tikties ar Putinu, taču pašlaik šis temats nav aktuāls.

"Latvijas ārpolitikas stiprums ir tas, ka Latvijas ārpolitika vienmēr ir kontekstā ar Eiropas kopējo ārpolitiku. Tas nozīmē multilaterālismu. Es domāju, ka Latvijas politika attiecībā uz Krieviju jāredz kontekstā, un es domāju, ka patlaban diez vai šāda veida izgājiens vieniem pašiem būtu piemērots," skaidroja Levits.

Viņš uzsvēra, ka Latvija ir daudz stiprāka kā ES dalībvalsts, nevis viena pati atsevišķi.

Vienlaikus Levits pauda viedokli, ka Igaunijas prezidente pirms tikšanās ar Putinu acīmredzot izvērtēja savas valsts situāciju un pozīcijas un pieņēma tām atbilstošu lēmumu.

Jau vēstīts, ka Kaljulaida ceturtdien darba vizītē apmeklēs Maskavu, kur viņai paredzēta tikšanās ar Putinu.

Kremļa preses dienests trešdien paziņoja, ka tikšanās laikā plānots apspriest divpusējo attiecību pašreizējo stāvokli un perspektīvas tirdzniecībā un ekonomikā, kā arī kultūras un humanitārajā jomā un apmainīties viedokļiem par stabilitātes un drošības uzturēšanu Baltijas reģionā.

Pēc tikšanās Kremlī paredzētas kopīgas pusdienas, kurās no Krievijas puses piedalīsies ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ekonomiskās attīstības ministrs Maksims Oreškins, norāda Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR ziņu dienests.

Top komentāri

Sazvērestību teoriju piekritējiem
S
Ja E.Levits būtu čekists, masons, sorosīts, Kremļa ağents utt., viņš nemūžam nebūtu kļuvis par visas Eiropas Savienības tiesas tiesnesi, ES drošības iestādes to nepieļautu. Ja runā par Latviju - pielaide valsts noslēpumiem arī ir akceptēta. Tā kā ja kāds grib ticēt pasakām, lai tic, bet adekvāti domājošie ļaudis tādiem pekstiņiem neticēs.
Neslāvs
N
Baltijas līderi : Vīķe, Ilvess, Grībauskaite. Nākamos 8 gadus - Egils Levits !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
jā, Dienā atkal krievu fašisti !Cik ilgi ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas