Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

LIDA: Nelietderīgi tiek izmantotas policijas amatpersonu iespējas

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) pēdējās dienās, sakarā ar jaunākā kārtībnieka amata ieviešanu, saņem daudzu biedru un policijas amatpersonu jautājumus par iespējām papildus strādāt Valsts policijā (VP), veicot vakanta amata pienākumus.

Daudzas Valsts policijas amatpersonas ir saņēmušas atļaujas strādāt papildus darbu ārpus VP. Veicot papildus darbu ārpus VP amatpersona izmanto zināšanas un pieredzi, kas apgūtas Valsts policijas koledžā, Policijas akadēmijā, dažādos kursos un semināros. Tādējādi nelietderīgi tiek izmantotas policijas amatpersonu iespējas. Tajā pašā laikā VP ir brīvas ap 400 vakanta amati. Tās paredzēts aizpildīt ar pilsoņiem, kuriem nav atbilstošu zināšanu policejisku funkciju veikšanai, apmācot Policijas koledžas desmit dienu kursos.

LIDA uzskata, ka nedrīkstētu liegt policijas amatpersonai papildus darbu veikt VP, tajā pašā laika atļaujot strādāt papildus darbu ārpus VP. Bieži policijas amatpersona strādājot otrā darbā saslimst un neierodas pamatdarbā VP, savukārt slimības pabalsts tiek apmaksāts no VP budžeta. Nav noslēpums, ka daudzas policijas amatpersonas otrā darbā daļēji izmanto policijas formas tērpu. Netiek kontrolēta noslodze, ar kuru tiek nodarbināta amatpersona papilddarbā, kas ietekmē turpmāko amata pienākumu veikšanu VP.

LIDA lūdz iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (ZRP) izvērtēt iespēju ļaut policijas amatpersonām veikt papildus amata pienākumu VP iekšienē, saņemot par to papildus atalgojumu.

* teksts nav rediģēts [red.]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas