Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits šogad samazinājies par gandrīz 71%

Lidostā Rīga šogad līdz pirmdienai, 19.oktobrim, apkalpoti 1,87 miljoni pasažieru, kas ir par gandrīz 71% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja VAS Starptautiskā lidosta Rīga pārstāve Laura Kulakova.

"Diemžēl jāteic, ka situācija kļūst tikai sliktāka," teica Kulakova, norādot, ka septembrī lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits samazinājās par 84%, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, savukārt oktobrī kritums būs vēl lielāks, jo jau šobrīd veido 86,6%, taču mēnesis vēl nav beidzies.

Viņa atzīmēja, ka šonedēļ no lidostas Rīga ir iespējams aizlidot uz 38 pilsētām.

"Pagaidām nekāda spožā nākotne mums nerādās," sacīja Kulakova, piebilstot, ka konkrētas prognozes par turpmāko gan ir ļoti grūti izteikt, jo situācija ar ierobežojumiem ir ļoti mainīga.

Vienlaikus viņa norādīja, ka, pēc starptautiskām prognozēm, aviācijas nozare pie 2019.gada apmēriem varētu atgriezties tikai 2024.-2025.gadā. "Jebkurā gadījumā mums priekšā ir vēl diezgan daudz gadu grūta un smaga darba," sacīja Kulakova.

Lidostas Rīga publiskotā informācija liecina, ka šogad deviņos mēnešos lidostā apkalpoti 1,813 miljoni pasažieru, kas ir par 69,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Tostarp septembrī lidostā Rīga apkalpots 114 081 pasažieris, kas ir par 84,5% mazāk nekā gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. 2019.gadā lidosta Rīga apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas