Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Līdz 9,5 minūtēm samazina laiku, kādā ugunsdzēsējiem jāierodas izsaukuma vietā pilsētās un ciemos

Valdība otrdien apstiprināja jaunus noteikumus, kas paredz, ka pilsētās un ciemos ugunsdzēsēju ierašanās laiks notikuma vietā ir 9,5 minūtes pēc izsaukuma saņemšanas līdzšinējo 15 minūšu vietā.

Realizējot vienotu pieeju ierašanās laika noteikšanai, projekts paredz, ka republikas pilsētā, pilsētā un ciemā, kur atrodas daļa vai postenis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apakšvienības ierašanās laiks notikuma vietā ir astoņas minūtes pēc izbraukšanas no daļas vai posteņa garāžas. Tādējādi pilsētā un ciemā, kur atrodas VUGD daļa vai postenis, samazināts ierašanās laiks notikuma vietā no 15 minūtēm līdz 9,5 minūtēm, ieskaitot izbraukšanas laiku.

Lai ievērotu vienotu pieeju, nosakot VUGD apakšvienības ierašanās laiku pilsētā, ciemā, novada un pagasta teritorijā, kur neatrodas VUGD daļa vai postenis, projekts paredz, ka apakšvienība ierodas daļas vai posteņa pārziņas rajona teritorijas tālākajā punktā 23 minūšu laikā no izbraukšanas daļas vai posteņa garāžas vai 24,5 minūšu laikā pēc informācijas par izbraukumu saņemšanas.

Tāpat noteikumi paredz noteikt VUGD tiesības iesaistīt ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbos brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizācijas un pašvaldības policiju.

Jaunie noteikumi arī paredz, ka pirmo palīdzību cietušajam notikuma vietā sniedz VUGD ar speciālo dienesta pakāpi līdz brīdim, kad ierodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde.

Tāpat jaunajos noteikumos vairs netiek paredzēts nosacījums, ka VUGD transportlīdzekļi uz notikuma vietu pārvietojas pa visīsāko ceļu un ar optimālo ātrumu. Šobrīd spēkā esošie noteikumi to paredz, tomēr konstatēts, ka pa īsāko ceļu ne visos gadījumos var nokļūt līdz notikuma vietai, ņemot vērā ugunsdzēsības automobiļu svaru un gabarītus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas